Mihai Razvan Ungureanu: Lasati intelectualii sa faca politica

Ultima actualizare: 15-10-2012 22:00
Mihai Razvan Ungureanu

Premierul Mihai Razvan Ungureanu este de parere ca politica romaneasca are profunda nevoie de intelectuali, astfel ca a lansat si un apel: "Lasati intelectualii sa faca politica".

Premierul a participat, marti, la Adunarea generala a Academiei Romane, organizata cu ocazia sarbatoririi a 146 de ani de la infiintarea forului cultural si stiintific, si a fost invitat de presedintele Academiei, Ionel Haiduc, sa ia cuvantul in cadrul adunarii.

Ungureanu a spus ca aniversarea Academiei arata ca "in cultura nationala exista perenitate, exista traditie, exista valori, pe care nici vremurile, nici regimurile nu le-au schimbat".

"Cred in valoarea intelectualului in politica si ma bucur ca pot spune acest lucru astazi, in ambianta Academiei Romane. (...) Cred ca este nevoie sa recunoastem ca politica romaneasca are profunda nevoie de intelectuali, pentru ca acolo unde sunt ei, unde se implica, bolile democratiei capata solutie (...). Educatia este democratica, educatia se adreseaza tuturor. Cunoasterea este, insa, prin natura ei, nedemocratica: unii cunosc, altii, nu. si cred ca intelectualii au tot dreptul sa vina spre politica, transformand-o in cea mai nobila arta a vietii", a spus premierul.

Ungureanu a concluzionat cu un apel: "Lasati intelectualii sa faca politica. Lasati-i sa critice. Critica lor va fi intotdeauna o critica blanda, lipsita de patima, lipsita de invective. Lasati intelectualii sa vorbeasca, lasati-i sa vorbeasca despre politica (...). La capatul fiecarei fraze se ascunde, de fapt, un inteles. si poate ca acest inteles reprezinta o solutie. Lasati-i sa vina spre administratia centrala si locala".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO