Marcel Ciolacu: „Nu o să aibă nimeni pistol la ANAF. Tragi după camioane, eşti John Wayne?”
Premierul Marcel Ciolacu a afirmat că ”nu o să aibă nimeni niciun pistol” la ANAF, aşa cum a anunţat ministrul Finanţelor, Marcel Boloş. ”Tragi după camioane, eşti John Wayne?”, a adăugat el.
Marcel Ciolacu a fost întrebat, miercuri, la RTV, dacă inspectorii ANAF vor avea pistol.
„E o prostie şi rămâne o prostie. Dacă te duci într-un control, undeva, suni Poliţia, Jandarmeria. Asta nu de astăzi, ci de când s-a înfiinţat. Astăzi s-a descoperit această tâmpenie. Cineva şi-a dorit să aibă pistol, de la ANAF. Nu o aibă nimeni niciun pistol. Au probleme, cer suport de la Jandarmerie şi de la MAI. Tragi după camioane, eşti John Wayne?”, a afirmat premierul.
Alegeri 2024
21:55
Alegeri prezidențiale. Primarul Dominic Fritz: ”Un cetățean a fost amendat pentru o postare despre Elena Lasconi pe Facebook”
20:15
AUR depune plângere penală împotriva ministrului de Externe: ”Fraudare masivă a alegerilor prezidenţiale” din diaspora
19:14
Alegeri prezidențiale 2024. Secțiile de vot din toată țara sunt pregătite. Pedepse aspre pentru cei care încalcă legea
19:07
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spun românii care votează din străinătate: ”Doamne ajută!”. ”De noi depinde soarta țării”
Ministerul Finanţelor, Marcel Boloş, anunţase că inspectorii antifraudă din cadrul ANAF vor avea dreptul să poarte arme, pentru a se apăra, dacă este cazul, dar și pentru a-i descuraja pe infractori.
Marcel Boloș, ministrul Finanțelor: „În momentul în care confiscă anumite bunuri, pentru că ele provin din activități economice ilicite, atunci se pot produce anumite situații neplăcute. Gândiți-vă la situația în care trebuie confiscat un bun și reacția pe care o poate avea proprietarul din perspectiva relației cu inspectorul antifraudă”.
Dotarea cu armament a inspectorilor antifraudă este prevăzută de legislație încă din 2013, însă nu a fost pusă în practică. Măsura va putea fi aplicată odată cu reorganizarea ANAF, prin care se vor înființa structuri teritoriale județene care să se ocupe de astfel situații.
Acum, procedura se derulează prin intermediul celor 8 direcții regionale, adică inspectorii se ocupă de mai multe județe.