Ludovic Orban, despre proiectul de creștere a alocațiilor: "Este un populism ieftin al PSD"

Ultima actualizare: 19-12-2019 13:53
Orban
Agerpres

Premierul Ludovic Orban spune că proiectul PSD de creştere a alocaţiilor a fost făcut fără un studiu de impact şi fără să ţină cont "de situaţia în care se găseşte astăzi România" și că este doar un "populism ieftin al PSD".

"Deocamdată este un vot, până intră legea în vigoare mai sunt proceduri constituţionale. Este un populism ieftin al PSD care nu are niciun fundament în realitatea economică", a afirmat premierul Ludovic Orban, joi, într-o emisiune la Radio România Actualităţi, potrivti News.ro.

El a acuzat fosta guvernare a PSD că a lăsat vistieria ţării goală, iar propunerea PSD privind majorarea alocaţiilor a fost făcută fără un studiu de impact şi într-un moment care nu poate fi comparat cu cel în care PNL a propus acelaşi lucru.

"Noi când am propus majorarea alocaţiilor pentru copii am făcut acest lucru pentru că nu mai fuseseră majorate din 2015. Era o majorare pentru care existau resurse financiare la bugetul statului. Este clar că PSD a venit cu un proiect fără niciun fel de studiu de impact (...) şi a reuşit să obţină votul pentru acest proiect fără să ţină cont de situaţia în care se găseşte astăzi România", a spus el.

"Ne dorim creşterea alocaţiilor, dar aceasta să fie sustenabilă, pentru că dacă o facem altfel, orice creştere de venit, de salariu, a pensiilor, duce la inflaţie şi la erodarea puterii de cumpărare şi creşterea nu se face decât pe hârtie fără ca oamenii să poată să cumpere mai mult din banii pe care-i primesc în plus”, a explicat Orban.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO