Liviu Dragnea "dezaproba" votul din Comisia Juridica a Senatului. "Nu sustin gratierea infractiunilor de coruptie"

Ultima actualizare: 06-05-2017 07:23
Liviu Dragnea discuta cu presa la finalul conferintei de presa in care au fost prezentati ministrii propusi de Partidul Social Democrat pentru cabinetul Grindeanu, in Bucuresti, marti, 3 ianuarie 2017

Amendamentele la Legea Gratierii nu au fost nici macar pe placul liderului PSD Liviu Dragnea

"Dezaprob categoric votul din Comisia Juridica de la Senat prin care au fost adoptate amendamentele privind gratierea faptelor de coruptie. Am spus tot timpul si imi mentin punctul de vedere ca nu sustin gratierea infractiunilor de coruptie. Inteleg ca raportul final nu a fost incheiat. Voi avea o discutie cu membrii PSD din Comisie pentru ca forma finala a raportului sa nu contina aceste amendamente", a postat Dragnea pe Facebook miercuri seara, in jurul orei 22:00.

La mijlocul lunii martie 2017, presedintele PSD anunta ca a discutat cu senatorul social-democrat Serban Nicolae, care i-a spus ca isi va retrage amendamentul pentru gratierea celor condamnati pentru luare si dare de mita, trafic de influenta si abuz in serviciu.

La randul sau, Serban Nicolae a spus atunci ca va retrage amendamentele controversate la Legea gratierii, insa abia dupa dezbaterile asupra proiectului, pentru ca invitatii sa nu fi venit "degeaba" la sedinta comisiei. Chestionat daca a avut o discutie cu Serban Nicolae in privinta amendamentului depus la proiectul de lege privind gratierea, liderul PSD a spus ca senatorul i-a dat asigurari ca il va retrage.

Chiar a doua zi si mi-a si transmis ca le va retrage. E simplu”, a precizat in martie Liviu Dragnea.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO