Premierul Victor Ponta a anuntat REMANIEREA GUVERNULUI

06-08-2012 12:27

Premierul Victor Ponta a sustinut o conferinta de presa la Palatul Victoria dupa demisiile ministrilor MAI, Ioan Rus si Paul Victor Dobre.

Premierul Victor Ponta a anuntat ca i-a propus ca ministrii pe Mircea Dusa la Ministerul de Interne, pe Radu Stroe ca ministru delegat pentru Administratie Publica, pe Titus Corlatean la Ministerul de Externe, pe Dan Sova pentru Relatia cu Parlamentul si pe judecatorul Mona Pivniceru la Justitie.

El a precizat ca propunerile au fost accepate de catre presedintele interimar Crin Antonescu, iar ceremonia de depunere a juramantului de catre noii ministrii ar putea fi organizata luni seara.

Mircea Dusa ii va preda astfel postul de ministru pentru Relatia cu Parlamentul lui Dan Sova, senator PSD, iar Titus Corlatean va schimba portofoliul Justitiei cu cel al Afacerilor Externe.

Postul de ministru al Justitiei, ramas vacant prin trecerea lui Corlatean la Externe, va fi preluat de fostul presedinte al Asociatiei Magistratilor din Romania, Mona Pivniceru, actual judecator si membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Surse oficiale au declarat agentiei MEDIAFAX ca, pana la aceasta ora, la CSM nu a fost inregistrata nicio cerere de detasare din partea Monei Pivniceru.

Premierul Ponta a mai declarat ca spera ca Andrei Marga, retras de la conducerea Ministerului de Externe, sa accepte noile atributii care ii vor fi acordate, fara sa precizeze care sunt acestea.

Sinteza declaratiilor premierului Victor Ponta:

- "Presedintele Antonescu a acceptat propunerile facute de mine. Imi doresc ca in cursul acestei seri sa aiba loc depunerea juramantului de catre noii ministri;"

- "Ministrul Administratiilor si Internelor: Mircea Dusa;

- Ministrul delegat pentru Administratie: Radu Stroe;

- Ministrul de Externe: Titus Corlatean;

- Ministrul pentru Relatia cu Parlamentul: Dan Sova;

- Ministrul Justitiei: Mona Pivniceru;"

- "Ioan Rus si V.P. Dobre si-au facut datoria in mod corect. Raman doi oameni pe care ii apreciez, imi permit sa-i numesc prieteni;

- "Doamna Pivniceru are suficienta experienta in justitie, cu autoritate si independenta de care e nevoie in aceste momente."

- "Deciziile trebuie luate rapid, astazi trebuie sa prezint presedintelui Antonescu propunerile de remaniere pe care le consider necesare."

- "Consider ca Romania si Guvernul trebuie sa iasa din logica de razboi in care sta de 8 ani si ca singurul raspuns corect pe care Guvernul trebuie sa-l dea atacurilor din partea lui Traian Basescu si PDL trebuie sa fie raspunsuri serioase, responsabile si ceea ce oamenii asteapta."

- "Cabinetul actual ramane unul cu mandat limitat. Mi-as fi dorit sa ramana in aceasta formula pana in noiembrie. Actiunile lui Traian Basescu si PDL au afectat atat functionarea Guvernului si a Parlamentului, cat si vointa poporului roman. Guvernul trebuie sa se adapteze noilor situatii."

Ioan Rus si-a anuntat demisia din functia de ministru de Interne din cauza "presiunilor" la care a fost supus in urma referendumului de demitere a lui Traian Basescu. Tot el a anuntat si demisia ministrului Administratiei, Paul Victor Dobre.

Pe de alta parte, Curtea Constitutionala a revenit luni cu o adresa catre Guvern in care a cerut "listele actualizate" de alegatori si nu "actualizarea listelor".

MESAJUL EMOTIONANT POSTAT DE MIHAITA NESU PE TWITTER! RANDURILE CARE I-AU FACUT SA PLANGA PE SPORTIVII ROMANI AFLATI LA LONDRA!


VIDEO PROTVPLUS.RO