UDMR vrea sa blocheze impartirea judetelor de PDL. Hunor: "NU exclud sa iasa oamenii in strada"
Scandalul privind reorganizarea administrativa a Romaniei intra intr-o noua faza. Cei din UDMR propun ca discutiile sa se opreasca timp de 6 luni sau chiar un an, dand de inteles ca in acest moment nu vor cadea la vreo invoiala.
Liderul UDMR, Kelemen Hunor a declarat pentru Mediafax ca protestul este un mijloc democratic prin care oamenii pot sa isi spuna parerea despre un lucru sau altul.
Intentia UDMR este sa blocheze demersul de reorganizare initiat de PDL, folosind mijloace parlamentare, democratice, prin Guvern sau prin Parlament.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
"Intentia noastra este sa blocam acest demers, aceasta reforma administrativa si sa nu se intample ce este preconizat. In cazul in care se trece la o astfel de reforma administrativa, asa cum in 1968, cand Ceausescu a incercat o reforma administrativa si au iesit oamenii in strada si a renuntat la acea reforma si au fost formate cele doua judete, asa simt eu, asa primesc informatii, si eu ca lider politic trebuie sa stiu ce gandesc si ce spun oamenii, nu exclud sa iasa oamenii pe strada.
Asta inseamna un mijloc democratic care se foloseste peste tot in lume: daca cineva vrea sa protesteze, poate sa iasa in strada, poate sa spuna ce gandeste, ce doreste", a spus Kelemen.
Liderul UDMR a precizat ca aceasta este atmosfera pe care a intalnit-o in comunitatea maghiara din Covasna si Harghita, iar el, ca lider al Uniunii, nu poate sa nu tina cont si "de aceste aspecte".
"Vorbim de mijloace democratice. Protestul pasnic este un mijloc democratic de a spune parerea despre un lucru sau alt lucru. Intentia noastra este ca un astfel de subiect privind reorganizarea sa fie repede stins si daca nu exista consens in coalitie sa lasam totul si sa revenim mai tarziu, peste un an, peste o jumatate de an", a afirmat Kelemen.
Citeste mai multe despre noua HARTA a Romaniei, propusa de PDL.
Solutia ar putea veni totusi maine, in urma discutiilor cu Seful Statului. Democrat liberalii le-au promis colegilor de Coalitie ca vor sustine adoptarea statutului minoritatilor in aceasta sesiune parlamentara, fie si prin angajarea raspunderii guvernului.
Opozitia in schimb este hotarata sa organizeze referendumuri privind impartirea administrativa in toate judetele in care PNL si PSD au majoritatea.
Opozitia este asteptata maine la ora 14 la Palatul Cotroceni.