Deputatul Korodi ii linisteste pe secui: "Iesirea in strada nu e o solutie"

Ultima actualizare: 14-08-2012 06:02

Parlamentarul UDMR, Attila Korodi, a declarat ca este normal ca oamenii sa fie nemultumiti, insa el a tinut sa subliniaze ca iesirea in strada nu este o solutie.

"Nu este o solutie (iesirea in strada - n.r.) si tocmai de aceea politicul are responsabilitatea ca sa ia decizii care sa nu ajunga sa provoace astfel de manifestatii", a declarat deputatul UDMR, Attila Korodi, citat de Mediafax.

El este si presedintele Comisiei de politica externa a Camerei Deputatilor si a avut o intalnire cu membri ai comisiei omoloage din Parlamentul Ungariei. Dupa sedinta, Attila Korodi a precizat ca s-a discutat si despre subiectul reorganizarii administrative, iar "partea maghiara si-a exprimat un punct de vedere care spune urmatorul lucru: ca doreste ca orice modificare administrativa a Romaniei sa nu afecteze comunitatea maghiara si minoritatile etnice".

Acest subiect a fost abordat si de premierul Emil Boc. El a raspuns avertizarilor lansate de liderii Consiliului Judetean Covasna, precizand ca "dialogul este singura modalitate normala de rezolvare a problemelor comune".

"Dialogul este singura cale normala de a putea rezolva problemele comune pe care le avem, iar UDMR a fost un partener care, timp de 20 ani, a facut din dialog principala «arma» de colaborare politica", a spus Boc, la postul public de radio, citat de Mediafax. Intrebat daca ar fi de acord cu infiintarea Tinutului Secuiesc, premierul a raspuns ca PDL discuta in prezent, cu argumente si contraargumente, despre propriul proiect de reorganizare administrativa.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO