Judetele Romaniei sunt negociate ca la piata intre PDL si UDMR. Scandalul reorganizarii tarii

Emil Boc si Kelemen Hunor

Situatia din coalitia guvernamentala este deosebit de tensionata la aceasta ora, din cauza incapatanarii UDMR de a renunta la propriul proiect de reorganizare a tarii. Kelemen Hunor a declarat raspicat ca formatiunea sa nu va accepta proiectul PDL.

Mai exact, Hunor a spus ca, daca PDL va insista pe acest proiect, va exista o problema in Parlament si nu va mai fi majoritate. In aceasta situatie, Guvernul condus de Emil Boc ar putea fi demis la prima motiune de cenzura care va fi depusa in Parlament de opozitie.

UDMR are alta harta pentru Romania. Certuri cu PDL in cadrul coalitiei

Mai mult decat atat, presedintele UDMR a spus astazi ca nicio organizatie judeteana sau teritoriala a Uniunii nu sustine varianta de 8 judete, cum vrea PDL, iar acest punct de vedere a fost transmis in sedinta coalitiei.

"Nu stiu daca PDL si premierul Emil Boc doresc sa-si asume raspunderea. Fara o sustinere in coalitie, nu va avea majoritate in Parlament. Fara o majoritate in Parlament, nu exista Guvern. Lucrurile sunt foarte clare." - a avertizat Kelemen.

Citește și
numere masini
FOTO. Din 2012 asa ar putea arata placuta ta de inmatriculare
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Emil Boc a fost "mut" in Parlament

In timp ce iesea de la sedinta grupului PDL din Senat, Emil Boc a fost aproape fugarit de jurnalisti, care incercau sa afle de la el un punct de vedere in acest scandal. Cu toate acestea, Boc a fost .. aproape mut.

"Declaratiile le facem de la Guvern, de la partid, de la sedintele coalitiei atunci cand este cazul.. Dar despre acest lucru v-am mai spus" - a spus premierul, in timp ce aproape fugea de jurnalisti. De altfel, seful guvernului a intrat in sala de sedinte pe o usa laterala, ca sa nu fie vazut de presa.

PDL incearca "sa dreaga busuiocul"

Impaciuitor, purtatorul de cuvant al PDL, Sever Voinescu, a declarat astazi ca formatiunile din coalitia guvernamentala "sunt in plin dialog" si sunt concentrate "pe gasirea consensului" in privinta reorganizarii administrativ-teritoriale a tarii. Ba mai mult decat atat, Voinescu a precizat ca "nu e un blocaj" in coalitie pe aceasta tema.

Cat despre asumarea raspunderii pe tema reorganizarii tarii, Sever Voinescu a precizat ca acest aspect este "secundar". "Pana la urma se va ajunge la o vointa comuna a coalitiei in aceasta chestiune", a mai spus purtatorul de cuvant al PDL.

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Cine pune mana pe consilii. Afla posibilii candidati la
Cine pune mana pe consilii. Afla posibilii candidati la "tronul" viitoarelor judete ale Romaniei

Nu putini sunt cei care si-au anuntat intentia de a candida. In plus, discutiile chiar in interiorul coalitiei sunt tensionate. UDMR s-a declarat impotriva proiectului PDL, avansand propria varianta.

FOTO. Din 2012 asa ar putea arata placuta ta de inmatriculare
FOTO. Din 2012 asa ar putea arata placuta ta de inmatriculare

E oficial, PDL doreste schimbarea administrativa a Romaniei. Vom avea doar 8 judete, dar inca nu e clar cum va fi afectat fiecare om in parte.

Noua HARTA a Romaniei. Cat de bogate sunt noile judete si ce populatie au
Noua HARTA a Romaniei. Cat de bogate sunt noile judete si ce populatie au

Romania va avea o noua organizare administrativ-teritoriala, cel putin asta sustine presedintele Traian Basescu. Acesta a vorbit despre viitoarele 8 judete in fata ministrilor din cabinetul Boc. Iata o analiza a viitoarei harti a tarii.

Recomandări
Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Tot ce trebuie să știi despre zborurile către și dinspre țările Schengen. Ce se schimbă din 31 martie
Tot ce trebuie să știi despre zborurile către și dinspre țările Schengen. Ce se schimbă din 31 martie

Doar trei zile mai sunt până când vom intra în spațiul Schengen cu frontierele maritime și aeriene.