Judetele Romaniei sunt negociate ca la piata intre PDL si UDMR. Scandalul reorganizarii tarii

14-06-2011 14:48

Emil Boc si Kelemen Hunor

Situatia din coalitia guvernamentala este deosebit de tensionata la aceasta ora, din cauza incapatanarii UDMR de a renunta la propriul proiect de reorganizare a tarii. Kelemen Hunor a declarat raspicat ca formatiunea sa nu va accepta proiectul PDL.

Mai exact, Hunor a spus ca, daca PDL va insista pe acest proiect, va exista o problema in Parlament si nu va mai fi majoritate. In aceasta situatie, Guvernul condus de Emil Boc ar putea fi demis la prima motiune de cenzura care va fi depusa in Parlament de opozitie.

UDMR are alta harta pentru Romania. Certuri cu PDL in cadrul coalitiei

Mai mult decat atat, presedintele UDMR a spus astazi ca nicio organizatie judeteana sau teritoriala a Uniunii nu sustine varianta de 8 judete, cum vrea PDL, iar acest punct de vedere a fost transmis in sedinta coalitiei.

"Nu stiu daca PDL si premierul Emil Boc doresc sa-si asume raspunderea. Fara o sustinere in coalitie, nu va avea majoritate in Parlament. Fara o majoritate in Parlament, nu exista Guvern. Lucrurile sunt foarte clare." - a avertizat Kelemen.

Emil Boc a fost "mut" in Parlament

In timp ce iesea de la sedinta grupului PDL din Senat, Emil Boc a fost aproape fugarit de jurnalisti, care incercau sa afle de la el un punct de vedere in acest scandal. Cu toate acestea, Boc a fost .. aproape mut.

"Declaratiile le facem de la Guvern, de la partid, de la sedintele coalitiei atunci cand este cazul.. Dar despre acest lucru v-am mai spus" - a spus premierul, in timp ce aproape fugea de jurnalisti. De altfel, seful guvernului a intrat in sala de sedinte pe o usa laterala, ca sa nu fie vazut de presa.

PDL incearca "sa dreaga busuiocul"

Impaciuitor, purtatorul de cuvant al PDL, Sever Voinescu, a declarat astazi ca formatiunile din coalitia guvernamentala "sunt in plin dialog" si sunt concentrate "pe gasirea consensului" in privinta reorganizarii administrativ-teritoriale a tarii. Ba mai mult decat atat, Voinescu a precizat ca "nu e un blocaj" in coalitie pe aceasta tema.

Cat despre asumarea raspunderii pe tema reorganizarii tarii, Sever Voinescu a precizat ca acest aspect este "secundar". "Pana la urma se va ajunge la o vointa comuna a coalitiei in aceasta chestiune", a mai spus purtatorul de cuvant al PDL.

Sursa: Mediafax, Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO