Lider PNL Iaşi: Din cauza ticăloşiei PSDragnea, proiectul Autostrăzii Moldova- Transilvania este blocat

Ultimul update: Luni 22 Octombrie 2018 16:02
Data publicarii: Luni 22 Octombrie 2018 15:52
Categorie: Politic
autostrada

Liderul PNL Iaşi, deputatul Marius Bodea, acuză ”ticăloşia” Guvernului PSD, întrucât blochează proiectul Autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş, deşi Comisia Europeană susţine că sunt bani pentru această investiţie.

Bodea spune că ”a refuza banii de la UE pentru a oferi şansa la dezvoltare unei regiuni cu patru milioane locuitori este o crimă cu premeditare”.

Liberalul susţine, într-un comunicat de presă citat de news.ro, că PSD, ”ori ţine intenţionat Moldova în sărăcie pentru a controla voturile, ori renunţă la fondurile europene pentru că sunt mai greu de fraudat”, preferând varianta parteneriatului public-privat.

”Dezbaterile din ultima perioadă cu privire la Autostrada Moldova- Transilvania au o concluzie clară: din cauza ticăloşiei PSDragnea, acest proiect este blocat. Comisarul european pentru Dezvoltare Regională, Corina Creţu, a spus clar că există bani pentru realizarea acestui proiect, doar că Guvernul nu îi accesează. Această ticăloşie monumentală de a refuza pur şi simplu banii de la UE pentru a oferi şansa la dezvoltare unei regiuni cu patru milioane locuitori este o crimă cu premeditare, în condiţiile în care numărul coridoarelor TEN-T se va reduce după 2020. Dacă nu reuşim să începem construcţia cu bani europeni a acestei autostrăzi până în 2020, vom pierde singura şansă de a face această investiţie cu fonduri europene”, afirmă liderul filialei municipale a PNL Iaşi, Marius Bodea.

Totodată, el afirmă că ”decizia aberantă de a transfera segmentul de autostradă Iaşi – Târgu Neamţ (100 km) de la Ministerul Transporturilor la Comisia Naţională de Prognoză condusă de condamnatul penal Darius Vâlcov consfinţeşte ticăloşia PSDragnea”.

”Există două explicaţii pentru această ticăloşie monumentală: ori PSDragnea intenţionat vrea să ţină în izolare şi subdezvoltare întreaga Moldovă doar pentru ca populaţia de aici să fie săracă, uşor de controlat şi manevrat la vot, ori nu vor să acceseze fonduri europene gratis pentru că sunt mult mai greu de fraudat şi, pentru a putea lua şpăgi, vor să folosească instrumentul Parteneriatului Public-Privat”, adaugă deputatul liberal.

Liderul PNL Iaşi consideră că autostrada ar aduce o creştere economică în regiune de 10-15 la sută şi ar atrage investiţii de şase-opt miliarde de euro.

Asociaţiile civice ieşene "Moldova vrea Autostradă" şi "Împreună pentru A8", care militează pentru construcţia autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş, îi solicită o întâlnire liderului PSD Liviu Dragnea, pentru a explica de ce proiectul nu va fi realizat integral din fonduri europene.

Pe de altă parte, cele două asociaţii continuă strângerea de semnături pentru a forţa guvernul să demareze cât mai repede construcţia de autostrăzi în Moldova, campania fiind declanşată la începutul săptămânii trecute.

Iniţiatorii acţiunii susţin că infrastructura reprezintă ”o condiţie obligatorie pentru dezvoltarea durabilă economică şi socială a Moldovei şi recuperarea decalajului faţă de restul ţării”.

autostrada Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: News.ro

Firea acuză liderii PSD că
Firea acuză liderii PSD că "pun la cale un plan de sabotare". Ce i-ar fi răspuns Dragnea
VIDEO PROTVPLUS.RO
Eugen Teodorovici
Fondul Suveran de Investiții, adoptat de Guvern prin OUG, după ce CCR a respins legea
PSD va decide luni ce miniştri sunt remaniaţi. Şi Gabriela Firea riscă sancţiuni
Rădulescu, despre raportul MCV: "Ipocrit. Anumite ţări sunt tratate într-un fel, altele în alt fel"
Tăriceanu, despre dosarul de la DNA: ”Au pus numai lucrurile ce duc la o anumită concluzie - că eu aş fi vinovat”
Nouă gafă a premierului Viorica Dăncilă. Ce cuvânt a folosit în loc de ”predicţii”. VIDEO
Dăncilă: Datele INS arată că măsurile luate de Guvern sunt corecte, creşterea economică este sustenabilă
viorica dancila
Dăncilă a criticat raportul MCV. Premierul a precizat însă că rămânerea României în UE este singura cale
Traian Băsescu: ”Dacă ţineţi la România, schimbaţi guvernul!”
Cum explică Florin Iordache gestul obscen prin care a şocat Parlamentul României
Deputații au votat inițiativa lui Dragnea și Tăriceanu, prin care interceptările pot fi contestate
Detenția la domiciliu: PSD a eliminat articolul care ar fi avantajat-o pe Udrea. Cine ar fi beneficiarii
Deputații USR cer măsuri drastice împotriva lui Florin Iordache, după gesturile obscene din Parlament