Lider PNL Iaşi: Din cauza ticăloşiei PSDragnea, proiectul Autostrăzii Moldova- Transilvania este blocat

autostrada
Agerpres

Liderul PNL Iaşi, deputatul Marius Bodea, acuză ”ticăloşia” Guvernului PSD, întrucât blochează proiectul Autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş, deşi Comisia Europeană susţine că sunt bani pentru această investiţie.

Bodea spune că ”a refuza banii de la UE pentru a oferi şansa la dezvoltare unei regiuni cu patru milioane locuitori este o crimă cu premeditare”.

Liberalul susţine, într-un comunicat de presă citat de news.ro, că PSD, ”ori ţine intenţionat Moldova în sărăcie pentru a controla voturile, ori renunţă la fondurile europene pentru că sunt mai greu de fraudat”, preferând varianta parteneriatului public-privat.

”Dezbaterile din ultima perioadă cu privire la Autostrada Moldova- Transilvania au o concluzie clară: din cauza ticăloşiei PSDragnea, acest proiect este blocat. Comisarul european pentru Dezvoltare Regională, Corina Creţu, a spus clar că există bani pentru realizarea acestui proiect, doar că Guvernul nu îi accesează. Această ticăloşie monumentală de a refuza pur şi simplu banii de la UE pentru a oferi şansa la dezvoltare unei regiuni cu patru milioane locuitori este o crimă cu premeditare, în condiţiile în care numărul coridoarelor TEN-T se va reduce după 2020. Dacă nu reuşim să începem construcţia cu bani europeni a acestei autostrăzi până în 2020, vom pierde singura şansă de a face această investiţie cu fonduri europene”, afirmă liderul filialei municipale a PNL Iaşi, Marius Bodea.

Totodată, el afirmă că ”decizia aberantă de a transfera segmentul de autostradă Iaşi – Târgu Neamţ (100 km) de la Ministerul Transporturilor la Comisia Naţională de Prognoză condusă de condamnatul penal Darius Vâlcov consfinţeşte ticăloşia PSDragnea”.

Citește și
Alertă maximă la Iași după moartea liderului interlop Costel Corduneanu. Planul conceput de poliție, echivalent cu un cod roșu la accidente rutiere: „Suntem mai mulți ca de obicei”

”Există două explicaţii pentru această ticăloşie monumentală: ori PSDragnea intenţionat vrea să ţină în izolare şi subdezvoltare întreaga Moldovă doar pentru ca populaţia de aici să fie săracă, uşor de controlat şi manevrat la vot, ori nu vor să acceseze fonduri europene gratis pentru că sunt mult mai greu de fraudat şi, pentru a putea lua şpăgi, vor să folosească instrumentul Parteneriatului Public-Privat”, adaugă deputatul liberal.

Liderul PNL Iaşi consideră că autostrada ar aduce o creştere economică în regiune de 10-15 la sută şi ar atrage investiţii de şase-opt miliarde de euro.

Asociaţiile civice ieşene "Moldova vrea Autostradă" şi "Împreună pentru A8", care militează pentru construcţia autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş, îi solicită o întâlnire liderului PSD Liviu Dragnea, pentru a explica de ce proiectul nu va fi realizat integral din fonduri europene.

Pe de altă parte, cele două asociaţii continuă strângerea de semnături pentru a forţa guvernul să demareze cât mai repede construcţia de autostrăzi în Moldova, campania fiind declanşată la începutul săptămânii trecute.

Iniţiatorii acţiunii susţin că infrastructura reprezintă ”o condiţie obligatorie pentru dezvoltarea durabilă economică şi socială a Moldovei şi recuperarea decalajului faţă de restul ţării”.

Articol recomandat de sport.ro
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Citește și...
Firea acuză liderii PSD că
Firea acuză liderii PSD că "pun la cale un plan de sabotare". Ce i-ar fi răspuns Dragnea

Gabriela Firea, a declarat vineri că mai mulţi consilieri municipali social-democraţi au anunţat-o că au fost chemaţi la sediul PSD, pentru a li se cere să nu îi mai susţină proiectele.

Recomandări
Comisia Europeană a făcut anunțul momentului. Ce trebuie să se întâmple pentru ca România să adere complet la Schengen
Comisia Europeană a făcut anunțul momentului. Ce trebuie să se întâmple pentru ca România să adere complet la Schengen

Comisia Europeană a publicat, marţi, un raport cu privire la starea Spaţiului Schengen în anul care a trecut. Cu această ocazie, au fost anunțate priorităţile pentru anul următor.

 

Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu

Administrația Prezidențială a anunțat, marți, că a transmis ministrului Justiției, Alina Gorghiu, conform procedurii, cererile de urmărire penală față de fostul premier Petre Roman și fostul vicepremier Gelu-Voican Voiculescu.

Răsturnare de situație în dosarul în care este judecat Vlad Pascu. Inspecţia Judiciară a cerut suspendarea judecătoarei
Răsturnare de situație în dosarul în care este judecat Vlad Pascu. Inspecţia Judiciară a cerut suspendarea judecătoarei

Răsturnare de situație în dosarul în care Vlad Pascu, tânărul care a provocat, vara trecută, accidentul de pe litoral, este judecat pentru omor din culpă.