Legea Bugetului a intrat în dezbaterea parlamentarilor. Opoziția: ”Este praf în ochi”

Ultima actualizare: 11-02-2019 19:35

Cu mare întârziere, Legea Bugetului de stat intră în dezbaterea parlamentarilor. În fața aleşilor s-au prezentat luni miniştrii, iar cei mai mulţi dintre ei s-au lăudat cu bani în plus şi proiecte noi.

Şefa de la Sănătate a primit 500 de milioane de lei pentru programul vitamina D pentru copii, iar la Educaţie s-a votat ca în şcoli elevii să primească o masă caldă.

”Este praf în ochi”, acuză opoziţia care a şi depus 3.000 de amendamente.

La Sănătate, şeful comisiei a prezentat amendamentul cu care s-a lăudat şeful său de partid. 500 de milioane de lei vor trece de la SRI şi SPP, în programe privind combaterea carenței de vitamina D sau a diabetului la copii. Aleşii opoziţiei au zâmbit cu subînţeles şi s-au abţinut de la declaraţii.

Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii: "Orice sumă în plus alocată la Sănătate înseamnă pacienţi rezolvaţi, vitamina D nu e o invenţie a domnului Dragnea."

După ce Sorina Pintea a anunţat că 2018 a fost un an bun pentru sănătate, un deputat al opoziţiei i-a sugerat să se ducă în vizită neanunţata în spitalele din Valea Jiului.

Emanuel Ungureanu, deputat USR: "Spitalul de urgenţă din Petroşani e o cocină cu subsolul plin de ţevi sparte, cu miros pestilenţial pe unde circulă mâncarea. Pe secţia de pneumologie din Deva se desprind bucăţi din tavan, realitatea nu e din filme horror, e din ceea ce am filmat."

La Comisia de buget a ajuns reprezentanta unei asociaţii pentru drepturile copiilor cu dizabilităţi. Aceasta le-a atras atenţia aleşilor că primăriile nu le vor putea plăti indemnizaţiile pentru copiii cu probleme şi pentru persoane cu deficienţe. Executivul a lăsat plata acestor cheltuieli sociale în sarcina administraţiilor publice locale.

Maria Madalina Turza, Președintele Centrului European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități: "Vă rugăm frumos, nu atentaţi la supravieţuirea a sute de mii de copii cu dizabilitați din ţara asta, și copii şi părinţi. Autorităţile locale nu vor putea plăti din banii pe care îi colectează din impozit pe venit."

Sorin Lazăr, preşedintele comisiei de buget: "Nu faceţi caz de intenţie colegilor. Nu aveţi de unde să ştiţi că nu vor avea colegii bani."

Şi la comisia de Educaţie s-a discutat un amendament al lui Liviu Dragnea, care prevede ca elevii să primească o masă caldă în şcoli. Este un program care a eşuat deja, acuza opoziţia.

Raluca Turcan, deputat PNL: "Va fi vânturat în faţa noastră ca fiind o mare reușită a domnului Dragnea, însă din nefericire trebuie să spunem că acest program a fost de 2 ori întrerupt de actualul guvern."

Opoziţia a acuzat din nou lipsa de transparență şi graba parlamentarilor de la Putere de a adoptat textul. Potrivit programului, Legea bugetului de stat va fi votată până la sfârşitul acestei săptămâni.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO