Judecătorii CCR au respins sesizarea USR împotriva Legii bugetului de stat pe 2022

Ultima actualizare: 28-12-2021 12:31
CCR
Inquam/ Octav Ganea

Curtea Constituţională a României a respins, marţi, sesizarea USR privind Legea bugetului de stat pe 2022.

Potrivit unui comunicat al CCR, plenul Curții ”a preschimbat, din oficiu”, termenul de judecată pentru această sesizare, care a fost fixat iniţial miercuri, 29 decembrie.

"În urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu unanimitate de voturi: a respins, ca inadmisibilă, obiecţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art.6 alin.(2) din Legea bugetului de stat pe anul 2022. A respins, ca neîntemeiată, obiecţia de neconstituţionalitate şi a constatat că dispoziţiile art.54 din Legea bugetului de stat pe anul 2022 sunt constituţionale în raport cu critica de neconstituţionalitate extrinsecă formulată numai în măsura în care aplicarea lor se realizează după o eventuală modificare sau completare a Legii nr.334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale. A respins, ca neîntemeiată, obiecţia de neconstituţionalitate şi a constatat că dispoziţiile art.56 din Legea bugetului de stat pe anul 2022 sunt constituţionale în raport cu criticile formulate", se precizează în comunicatul CCR.

Vinerea trecută, USR a depus o sesizare de neconstituţionalitate cu privire la Legea bugetului de stat pe 2022, în care au susținut că au fost încălcate prevederile constituţionale privind egalitatea în faţa legii ("prin nealocarea de resurse financiare proporţionale cu necesităţile în Sectorul 1, fără aplicarea mecanismelor şi algoritmului de alocare prevăzute în Legea nr. 273/2006 privind finanţele publice locale") şi dreptul la învăţătură ("prin nealocarea banilor necesari pentru transportul local şi judeţean al elevilor la şcoală, contrar Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011").

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO