Iohannis anunță măsuri ”mai puțin populare”, ”dacă nu reușim să încetinim răspândirea Covid-19”

Ultima actualizare: 07-10-2021 18:06
Președintele Klaus Iohannis, declarații despre c...
Iohannis anunță măsuri ”mai puțin populare...

Președintele Klaus Iohannis a avertizat, joi, că în România s-ar putea aplica noi restricții, mult mai dure decât cele actuale, dacă situația îmbolnăvirilor cu Sars-Cov-2 va continua să se înrăutățească.

Aflat la Cernavodă într-o vizită oficială, șeful statului a fost întrebat dacă România ar putea introduce o măsură asemănătoare cu cea din Italia, unde certificatul verde de vaccinare împotriva Covid-19 devine obligatoriu la locul de muncă începând din 15 octombrie. 

Este o măsură care se discută și la noi. Știți bine că am avut această discuție, este o măsură deocamdată în discuție, ca și vaccinarea obligatorie. Eu nu sunt adeptul neapărat al unor măsuri obligatorii și cu represalii. Dar dacă nu reușim prin alte măsuri să încetinim răspândirea virusului, de exemplu prin măsura cea mai naturală, prin vaccinare, atunci este posibil ca la un moment dat și astfel de măsuri, mai puțin populare, să fie luate în discuție și aprobate, probabil acum de Parlament, cum Guvernul este interimar și nu poate să dea ordonanțe de urgență. Ori, astfel de măsuri care afectează libertatea cetățenilor, se iau prin lege.” - a declarat președintele Iohannis.

Covid-19 în România: ”Valul 4 ne-a lovit foarte rău”

 

Șeful statului a mărturisit faptul că nu înțelege ”foarte bine” motivele pentru care românii evită vaccinarea împotriva Covid-19, în condițiile în care aceste vaccinuri sunt ”verificate” și ”răs-verificate”.

Da, suntem în plină pandemie, este foarte trist. Sunt în situația să repet de nenumărate ori: suntem în pandemie. Valul 4 ne-a lovit foarte rău și îi rog foarte mult pe români să meargă să se vaccineze. Suntem într-un paradox. Suntem în pandemie, avem arma pentru a termina pandemia, este vaccinul, și în continuare lumea stă și nu se vaccinează. Nu pot să înțeleg foarte bine aceste reticențe, este un vaccin verificat și răs-verificat pe miliarde de oameni, între timp, este un vaccin care funcționează foarte bine și îi rog pe români să meargă să se vaccineze, să terminam o dată cu această pandemie, să ne vedem de treaba noastră.” - a spus președintele Klaus Iohannis.

Gheorghiță: “Mi-e teamă că deja suntem în acest scenariu” al Italiei de anul trecut

 

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a avertizat că România a ajuns în situația în care s-a aflat anul trecut Italia, când nu mai făcea faţă numărului mare de bolnavi de COVID-19.

“Mi-e teamă că deja suntem în acest scenariu. Este cât se poate de evident că spitalele şi unităţile de primiri urgenţe sunt asaltate, sunt copleşite în momentul de faţă de pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19, lăsând la o parte celelalte categorii de boli, urgenţele, accidentele rutiere, arsurile, care vedem că se întâmplă în fiecare zi şi care generează victime care au nevoie de asistenţă medicală” - a spus dr. Valeriu Gheorghiță.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Promo
PROMO SuperStar E timpul să fie legendari. E timpul pentru următoarea etapă. Recall SuperStar România

00:30
Alt Text!
UFC
Nicolae Negumereanu vs. Ike Villanueva

10:19
Alt Text!
Lecții de viață
Lecții de viață - sez. 6, ep. 64

42:30
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!