În loc să se ocupe de legi importante, parlamentarii ”muncesc” la Ziua Matematicii sau Ziua Medierii

Dată publicare: 03-03-2021 17:47
Dată actualizare: 03-03-2021 19:44


Aleșii au votat bugetul, iar acum ar trebui să adopte, cât mai repede, legi care să aducă soluții pentru problemele României. Teoretic, pentru că realitatea din noul Parlament este alta.

Deși sute de proiecte importante așteaptă în sertarele comisiilor, deputații s-au ocupat de stabilirea unor zile simbolice, cum ar fi ziua matematicii sau ziua medierii.

O inițiativă mai veche din Senat prevedea ca 4 mai să fie declarată Ziua Națională a Medierii. La Camera Deputaților, social democrații au vrut să modifice legea complet și să o transforme în Ziua națională a pictorului Nicolae Grigorescu, pe 15 mai, printr-un amendament depus chiar de liderul lor, Alfred Simonis. Acum, însă, până și acesta s-a răzgândit.

Alfred Simonis, lider deputați PSD: "Nu înțeleg de ce colegul dumneavoastră, domnul Badea, președintele comisiei juridice, a acceptat la plen un astfel de raport. Să eliminăm amendamentul care face referire la ziua lui Nicolae Grigorescu și să rămână ziua mediatorilor, proiectul de lege inițial".

Cum problema era una complexă, parlamentarii nu au ajuns la un consens.

Pe ordinea de zi, deputații mai aveau o prioritate: 10 ianuarie să fie declarată Ziua matematicii, proiect depus de liderul deputaților minorităților naționale, Varujan Pambuccian. Dar nici acesta nu a ajuns să fie votat.

A fost respinsă, în sfârșit, definitiv - după 4 ani - celebra ordonanță 13, din 2017, prin care mai multe fapte de corupție erau dezincriminate, și în urmă căreia sute de mii de oameni au ieșit în stradă. La final, până și Sorin Grindeanu, premierul de atunci a votat pentru respingere.

Mihai Politeanu, deputat USR: "Eram printre mulți inițiatori ai protestelor din Piața Victoriei, în timp ce dvs furați aici cu legea în mâna, dvs și Dragnea! Să va fie rușine și le mulțumesc celor care au fost în stradă"

În tot acest timp în sertarele comisiilor parlamentare, așteaptă sute de proiecte importante, unele și de câțiva ani.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO