"Imi doresc foarte mult sa am copil si sa-l alaptez"

Dată publicare: 01-08-2011 12:31
Dată actualizare: 14-10-2012 19:32


Roberta Anastase

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a declarat, luni, dupa ce a participat la o dezbatere privind alaptarea, ca si-ar dori sa aiba copil si sa-l alapteze, aratand ca s-ar bucura daca ar avea gemeni.

"Imi doresc foarte mult sa am copil si sa-l alaptez. Mama are un frate geaman si se spune ca se repeta la doua generatii. Daca or fi gemeni, Doamne ajuta!", a spus razand Roberta Anastase, citata de Mediafax.

Ea a aratat ca este o sustinatoare a alaptarii la san, desi nu a fost un copil crescut cu lapte matern, deoarece mama sa a avut o nastere foarte grea si nu a avut lapte.

"Desi nu sunt un copil crescut cu lapte (matern - n.r.), mama a avut o nastere foarte, foarte grea si nu a avut lapte, iar de-a lungul timpului, cand mi-ai descoperit anemii si diverse alte sensibilitati, doctorii mi-au si spus ca e si faptul ca nu am beneficiat de laptele matern, a contribuit intr-un mod foarte semnificativ", a precizat Anastase.

Roberta Anastase a participat, luni, la o dezbatere organizata de UNICEF si Camera Deputatilor, intitulata "Alaptarea - de la comunicare la actiune", in care participantii au precizat ca laptele matern reprezinta cea mai buna hrana pentru bebelusi, ca in tarile nordice rata alaptarii este de 89% si ca in Romania, in zona urbana, "alaptarea este mai frecventa" decat in cea rurala.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO