Hrebenciuc: PNL ar putea sa dispara din Parlament!

01-02-2010 00:00

Unde sunt vremurile cand social democratii si liberalii sustineau acelasi candidat pentru fotoliul de la Cotroceni? Farmecul aliantei s-a risipit de cand unul dintre liderii PSD, Viorel Hrebenciuc a afirmat ca PNL ar putea sa dispara din Parlament.

Mai mult, Hrebenciuc a marturisit ca legea uninominalului a fost facuta impreuna cu liberalii, astfel incat sa avantajeze PNL.
Afirmatiile i-au amuzat pe liberali, care au dat asigurari ca in orice formula vor castiga viitoarele alegeri.

Viorel Hrebenciuc a dezvaluit ca in 2008 PSD s-ar fi inteles cu PNL-ul condus de fostul premier Calin Popescu Tariceanu pentru Legea votului uninominal si trasarea colegiilor uninominale.

Viorel Hrebenciuc a mai sustinut ca ar fi discutat si cu democrat liberalii, pentru modificarea legii. Dar cei din PDL il contrazic.
In 2008, PNL a obtinut majoritatea mandatelor de senator si deputat de pe locurile 2 sau 3 in colegii. Este si cazul primilor doi liberali.

Presedintele Crin Antonescu a fost batut la votul direct de Ionut Popescu de la PD-L, insa a primit un mandat de senator. Beneficiar al acestui sistem de redistribuire gandit de liderii PNL si PSD in 2008, a fost si prim-vicepresedintele liberalilor. Ludovic Orban a fost ales deputat, dupa ce s-a clasat tot pe locul doi in colegiul in care a candidat.


VIDEO PROTVPLUS.RO