Program de tip ”After school” pentru elevii din zone defavorizate. Câți bani sunt alocați


Ultimul update: Joi 13 Februarie 2020 20:05
Data publicarii: Joi 13 Februarie 2020 19:23
Categorie: Stiri Educatie

Vicepremierul Raluca Turcan a  anunțat joi, la începutul ședinței de Guvern, lansarea unui program-pilot pentru elevii din România, din bani europeni.

Peste 65.000 de elevi din zonele sărace ar putea beneficia gratuit de "afterschool". Guvernul a invitat autorităţile să se înscrie în programul numit ''Școala după şcoală" şi urmează să aloce, pentru fiecare copil, câte 200 de lei.

Este o veste bună şi pentru profesori, care în acest mod, îşi vor completă norma, odată cu scăderea numărului de ore.

Din septembrie anul viitor, peste 150 de şcoli situate în zonele sărace ale României ar putea intra într-un program pilot prin care elevilor din clasele unu-patru li se va da posibilitatea de a rămâne la afterschool, adică la aşa numita "scoala după şcoală". Câte un cadru didactic îi va supraveghea gratuit.

Raluca Ţurcan, vicepremier: "Aceste fonduri vor fi alocate prin ministerul Educatiei direct şcolilor ,astfel încât să poată să deruleze program afterschool în valoare de 200 de lei per elev"

Iniţiatorii cred că din moment ce rămân în şcoală, elevii vor învăţa mai bine să scrie, să citească şi să socotească.

Ioan Boloș, ministrul fondurilor europene: "Criteriile sunt de reducere a abandonului şcolar pentru copiii proveniţi din familiile care au probleme din punct de vedere al sprijinului material"

Programul ajuta şi cadrele didactice după ce a fost promulgată legea care a redus numărul de ore pe care elevii le petrec la şcoală.

Cornelia Popa Stavru, secretar general federaţia sindicatelor libere din invățământ: "Pentru profesori, vor putea să îşi completeze norma cu activităţi remediale, pentru obţinerea performanţei, activităţi care pot intra în norma didactică şi chiar să o completeze"

În acest fel profesorii nu mai riscă să îşi piardă locul de muncă, spun sindicaliştii.

 

Guvernul renunță la publicarea în MO a ordonanțelor de urgență privind fondurile europene
Modificarea OUG 114 este neconstituţională, conform CCR
Orban, discuţii fără succes cu partidele pentru declanşarea alegerilor anticipate
VIDEO PROTVPLUS.RO