Grindeanu, despre defrisarea padurilor: Lacomia si drujbele nu pot opri o lege. Ce a spus despre discursul Olgutei Vasilescu

Sorin Grindeanu

Sorin Grindeanu a declarat la Timisoara, ca "probabil poate fi imbunatatit" cadrul legal privind defrisarile padurilor si ca in ultimele luni ale anului trecut controalele din industria lemnului "au scazut foarte mult, spre zero".

Sorin Grindeanu a declarat, intr-o conferinta de presa, raspunzand unei intrebari legate de defrisarea padurilor din Romania, ca specialistii stiu mai bine, dar ca ar trebui imbunatatit cadrul legal.

”Cadru legal poate fi, sunt specialisti care stiu mai bine decat mine ce poate fi facut, probabil poate fi imbunatatit, dar lacomia si drujbele nu pot opri o lege. Aplicarea acelei legi se face de catre oameni. Anul trecut, intr-un guvern care nu avea nicio culoare politica, stiti foarte bine, pe ultimele trei - patru luni ale anului, in acest domeniu, din industria lemnului, controale si tot ceea ce tine de gestionarea domeniului, controalele au scazut foarte mult, spre zero”, a declarat premierul.

Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, l-a completat pe Grindeanu, afirmand ca in Romania ”este o mafie a defrisarilor”, dar ca legislatia va fi mai dura. ”Este o mafie a defrisarilor in Romania. Solutia nu e deloc complicata. Legislatia va fi mai dura. Spiritul civic este foarte frumos, dar nu speram ca dintr-o data cei care umbla cu drujbele prin paduri arunca drujbele si planteaza copaci si floricele. Mafia a fost construita in timp de catre oameni pregatiti. Nu

Grindeanu: Au aparut discutii despre semnarea unui pact. Nu exista asa ceva; Dragnea: La presedinte ma uit ca la un om viu

”Am vazut ca au aparut in spatiul public discutii despre semnarea unui pact intre Guvern si Administratia Prezidentiala. Nu exista asa ceva. Istoria ne arata ca in urma cu cinci ani, chiar daca s-au semnat asemenea hartii, nu au avut nicio valoare pentru ca imediat au existat certuri cine sa fie reprezentantul Romaniei in Consiliul Europei. Ma intereseaza sa unim energiile pentru a atinge tintele legate de proiectele de tara cum ar fi un punct de vedere comun privind scenariile legate de Uniunea Europeana cum ar fi Europa in mai multe viteze sau proiectul legat de legea educatiei. Noi dorim ca pana la sfarsitul anului sa venim cu Legea Educatiei. V-am dat doua exemple”, a spus premierul.

Citește și
ANAF Antifrauda
Grindeanu vrea sa-l schimbe pe seful Antifraudei. Cu cine ar putea fi inlocuit
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Sorin Grindeanu a fost completat de Liviu Dragnea, care a afirmat ca PSD nu poate incheia un pact cu o persoana. ”Cateodata, unii dintre noi vorbim sa ne aflam in treaba si ne dam cu parerea. PSD nu poate incheia un pact cu o persoana. PSD nici macar nu are asteptari de la presedintele Iohannis. Nu ne intereseaza niciun protocol. Avem doua protocoale, unul cu ALDE si altul cu UDMR. In rest, PSD nu are ce sa discute. Eu la presedinte ma uit ca la un om viu care traieste ca si noi. Indiferent cum ar fi, pentru mine, presedintele este tot un om. S-a aruncat o tema atat de falsa care poate fi absurda. S-a gandit cineva ca un partid sa incheie un pact cu un presedinte?”, a spus Dragnea.

Vineri, presedintele Klaus Iohannis a negat ca ar fi semnat vreo intelegere cu premierul Sorin Grindeanu, asa cum afirma Victor Ponta, spunand ca fostul premier are un "talent special" de a vorbi despre lucruri care nu exista, si a subliniat ca nu va semna niciodata intelegeri cu PSD. "Acel fost premier (Victor Ponta - n.r.) are un talent special in a aduce in discutii chestiuni care nu exista. Nu, nu exista niciun pact de coabitare, ba, mai mult, pot sa va spun ca nu va exista vreodata. Nu simt absolut deloc nevoia sa fac un pact sau alta intelege scrisa cu PSD", a spus Iohannis.

Grindeanu: Pe urmatorul exercitiu bugetar vrem sa se intre la executie pentru autostrada Timisoara- Pancevo

”Saptamana trecuta, am deblocat proiectul autostrazii Timisoara - Pancevo, s-au aprobat indicatorii astfel incat studiul de fezabilitate sa intre pe finantare, iar pe urmatorul exercitiu bugetar vrem sa se intre la executie pentru finantarea acelui tronson”
, a declarat Sorin Grindeanu.

Romania si Serbia vor colabora pentru sustinerea diplomatica si financiara a proiectelor de investitii legate de transport la frontiera comuna dintre Romania si Republica Serbia, in special pentru constructia autostrazii Timisoara - Varset - Pančevo pana in 2025, potrivit rezultatelor studiilor de fezabilitate.

Executivul a informat ca includerea unei noi autostrazi este o prioritate in master planurile de transport ale celor doua state. Tronsonul dintre Pančevo si Varset este recunoscut in lista unica de proiecte pregatite a Serbiei, iar executia lucrarilor pentru sectorul de drum Timisoara - Moravita este cuprinsa in Strategia de implementare a Master Planului General de Transport al Romaniei pe lista lunga a proiectelor din sectorul rutier, in prima perioada de finantare 2014-2020, cu suma de 29,5 milioane euro fara TVA.

Constructia autostrazii Timisoara - Pančevo vizeaza si cresterea incluziunii sociale si calitatii vietii in regiunea transfrontaliera, precum si dezvoltarea unitara a infrastructurii de transport capabila sa suporte traficul rutier de persoane si de marfa in punctele de trecere frontiera, prin intermediul realizarii de noi conexiuni de transport, mai preciza sursa citata.

Premierul indeamna primarii sa acceseze fonduri europene, iar daca nu obtin banii sa acceseze fonduri prin PNDL

”Suntem la finalul unei vizite care ne-a provocat o oarecare nostalgie pentru ca m-am intors in locul unde chiar m-am luptat cot la cot cu o parte din oamenii cu care m-am intalnit astazi pentru obtinerea de fonduri de la bugetul national. Autoritatile locale din Timis, pe ceea ce inseamna PNDL1 au avut alocate peste 800 de milioane de lei. Pana in acest moment, au fost decontate jumatate sau au fost realizate lucrarile pe jumatate. Domnul presedinte (Calin Dobra, presedintele Consiliului Judetean Timis- n.r.) m-a asigurat ca in perioada urmatoare incepe sa se lucreze si la celelalte proiecte”, a declarat Grindeanu.

Premierul a mai spus ca, pentru a deveni eligibile pentru PNDL, proiectele nu pot avea finantare europeana. ”Pentru PNDL, faza a doua, s-au depus multe proiecte de catre autoritatile locale din Timis, criteriile au fost explicate de doamna vicepremier. Pentru a deveni eligibile, aceste proiecte trebuie sa nu aiba finantare din fonduri UE, adica sa nu existe suprapuneri. I-am indemnat sa depuna pe fonduri UE si daca nu obtin banii, sa mearga pe aceasta varianta, pe PNDL2. Urmeaza ca aceste proiecte sa fie jurizate si o sa vedem care este finalul in ce priveste judetul Timis”, a mai spus Grindeanu.

Sorin Grindeanu a adaugat ca Guvernul si-a propus ca pana la sfarsitul anului sa atraga 5,2 miliarde de euro, bani de la Uniunea Europeana. ”Ne-am propus planuri ambitioase de atragere a fondurilor UE, de 5,2 miliarde de euro, pana la sfarsitul acestui an. Discutia cu doamna Corina Cretu a fost tocmai de deblocare. In aprilie, se vor lansa ghiduri de finantare. Asta inseamna multa munca. De aceea, impreuna cu Sevil Shhaideh am decis ca din zece in zece zile sa avem sedinta legata de progresul privind fondurile europene ca sa atragem ce ne-am propus, si anume 5,2 miliarde de euro”, a mai subliniat premierul. Sorin Grindeanu a mai spus ca ceea ce Guvernul si-a propus iin ceea ce priveste atragerea de fonduri europene este realizabil.

Grindeanu despre discursul Olgutei Vasilescu la ONU: As fi ales romana, dar ca ministru nu dai examen la limbi straine

”Credeti ca merita sa intram in subiectul asta? L-am auzit si pe Emil Boc vorbind in engleza. Nu se dau examene de limbi straine cand ocupi o functie de ministru, ci trebuie sa stii domeniul pe care il gestionezi. Eu apreciez efortul Olgutei Vasilescu de a vorbi engleza si franceza in doua zile, una dupa alta. In locul ei, as fi vorbit in limba romana pentru a fi inteles mai bine”
, a declarat Sorin Grindeanu.

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a participat la cea de-a 61-a sesiune a Comisiei ONU pentru conditia femeii, ocazie cu care a sustinut discursuri in limbile engleza si franceza. Ea a fost criticata, pe internet pentru modul in care s-a exprimat in cele doua limbi straine.

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Guvernul este gata sa faca un pas inapoi si sa taie din bani. Declaratia neasteptata a ministrului Finantelor
Guvernul este gata sa faca un pas inapoi si sa taie din bani. Declaratia neasteptata a ministrului Finantelor

Guvernul condus de Sorin Grindeanu este pregatit sa ia masuri de reducere a cheltuielilor.

Grindeanu vrea sa-l schimbe pe seful Antifraudei. Cu cine ar putea fi inlocuit
Grindeanu vrea sa-l schimbe pe seful Antifraudei. Cu cine ar putea fi inlocuit

Prim-ministrul Sorin Grindeanu a decis inlocuirea lui Petre-Dragos Voinescu de la conducerea Directiei Generale Antifrauda Fiscala din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), scrie Profit.ro.

Gafa a lui Sorin Grindeanu, la Conferinta rectorilor. Premierul li s-a adresat sefilor universitatilor cu
Gafa a lui Sorin Grindeanu, la Conferinta rectorilor. Premierul li s-a adresat sefilor universitatilor cu "onorata instanta"

Modul in care premierul si-a inceput discursul in fata rectorilor a devenit viral dupa ce gafa a aparut chiar pe pagina de Facebook a Guvernului.

CNN: De ce se cearta Turcia si Olanda? Analiza scandalului fara precedent dintre cele 2 tari. Care sunt mizele politice
CNN: De ce se cearta Turcia si Olanda? Analiza scandalului fara precedent dintre cele 2 tari. Care sunt mizele politice

Olanda a interzis zilele trecute accesul pe teritoriul sau unui diplomat turc de rang inalt, care intentiona sa participe la un miting politic, iar acest fapt a dus la declansarea unui scandal politic fara precedent intre cele doua tari.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.