Fostul premier Tudose: ”Eu cred că doamna Firea are dreptate, că spune adevărul"

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
dragnea şi tudose
Inquam

Fostul premier Mihai Tudose a declarat vineri că situația conflictuală din PSD nus e va rezolva prea repede "atâta timp cât unii nu spun, alţii nu ascultă pe cei care totuşi spun ceva". 

El a făcut aceste declarații într-un interviu pentru Obiectiv Vocea Brăilei, după ce Gabriela Firea l-a criticat pe președintele PSD Liviu Dragnea și i-a cerut să facă un pas în spate din conducerea partidului.

Întrebat de jurnaliști de ce nu s-a ”poziționat” alături de Gabriela Firea în ședința CEX de la Neptun, Tudose a spus că nu este membru al CEX, dar a subliniat că, din punctul său de vedere, ”doamna Firea are dreptate”.

"Răspunsul este foarte simplu din punct de vedere statutar: eu nu sunt membru CEx. Din CEx fac parte preşedinţii de organizaţii şi membrii Biroului Permanent (vicepreşedinţii PSD). Astfel eu nu aveam cum să-mi exprim punctul de vedere în interiorul CEx. Am făcut acest lucru prin declaraţii publice, la presa prezentă la CEx-ul de la Neptun. Şi nu este vorba de poziţionarea de partea cuiva, ci de poziţionarea în favoarea aflării adevărului. În acest caz, eu cred că doamna Firea are dreptate, că spune adevărul", a spus Tudose, pentru Obiectiv Vocea Brăilei.

În opinia fostului premier, lipsa dialogului a creat sistuația tensionată din PSD.

"În ianuarie, domnul Bădălău, preşedinte executiv la acea dată, a supus atenţiei CEx-ului o serie de probleme. Un demers elegant, făcut cu bună credinţă. Nu a fost nicio reacţie a conducerii. Doamna Andronescu a dorit să pună în dezbatere internă un set de probleme şi soluţii în cadrul Congresului. Nu a avut ocazia, nereuşind să ia cuvântul ... Aceste situaţii lasă urme ... Şi, aşa cum am mai declarat, nu putem susţine că totul e perfect şi nu există nici o problemă....Iar atâta timp cât unii nu spun, alţii nu ascultă pe cei care totuşi spun ceva ... lucrurile nu se vor aşeza de la sine", a subliniat Tudose.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO