Dragnea, despre repetarea votului la legea privind spălarea banilor: ”S-ar putea să fie o mână criminală”

Dată publicare: 24-10-2018 13:59
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


Dragnea

Președintele PSD Liviu Dragnea susține că votul care s-a reluat miercuri în Camera Deputaților pentru legea privind prevenirea şi combaterea spălării banilor ar fi fost și din cauza unei defecțiuni la consola de vot, posibil de la ”o mână criminală”.

Întrebat de jurnaliști cum explică faptul că Legea privind combaterea spălării banilor a fost adoptată în Parlament după ce a fost votată a doua oară, Dragnea a spus că au fost câțiva deputați care și-au exercitat dreptul la vot, însă voturile nu au fost contabilizate.

El a sugerat că este posibil să fi fost vorba despre ”o mână criminală”.

Liviu Dragnea: ”Au fost câţiva deputaţi care şi-au exercitat votul şi nu au fost preluate de sistemul informatic - şi de la PSD, şi de la minorităţi, şi de la ALDE. A fost o solicitare a liderului de grup de la PSD, care a fost supusă votului plenului, plenul a hotărât să reia votul, a votat şi s-a văzut rezultatul votului, care era firesc. Nu poţi să iei dreptul unui deputat să voteze. Eu am cerut secretarului general să facă o revizuire completă, o revizuire serioasă, pentru că după vot mai mulți colegi le-au spus celor din staff-ul tehnic că există o consolă întreagă în care tot timpul sunt probleme la vot. Îmi pare rău că s-a ajuns la situația asta.”

Reporter: Dar astăzi au fost probleme doar cu acest vot. De ce doar cu acest vot?

Liviu Dragnea: ”Habar n-am.”

Reporter: De ce credeți că apar probleme cu acest sistem de vot doar pe legi importante sau sensibile, cum ar fi legea defăimării, dacă v-aduceți aminte ..

Liviu Dragnea: ”Mi-aduc aminte.”

Reporter: A fost fix aceeași problemă. Ați spus atunci ”o mână criminală”. Acum?

Liviu Dragnea: ”S-ar putea să fie tot o mână criminală sau .. aceeași.”

Camera Deputaţilor a reluat miercuri votul asupra proiectului legii privind combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului care a fost iniţial respins, fiind totuşi în final adoptat, după al doilea vot.

Liderul deputaţilor PSD, Daniel Suciu, a cerut reluarea votului la proiectul legii privind combaterea pe motiv că au fost "colegi în sală care nu apărut la vot".

După reluarea votului, proiectul a fost adoptat cu 170 voturi pentru şi 70 contra

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO