Dragnea, despre DNA: "Dacă nu ne arestează pe toţi, dezbatem în Parlament"
Liderul PSD a reacţionat la criticile procurorilor privind modificarea legilor justiţiei.
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marţi, referitor la faptul că DNA a criticat proiectul de modificare a legilor justiţiei, că dacă procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie nu arestează toţi parlamentarii, vor mai rămâne câţiva în Parlament care să încerce să dezbată şi să voteze forma finală a propunerii.
La remarca presei că şi DNA a criticat principiile prezentate de Tudorel Toader, preşedintele Camerei Deputaţilor a replicat: „Dacă nu ne arestează pe toţi, să mai rămână unii dintre noi care să încerce să dezbată în Parlament, pentru că încă în România legile se dezbat şi se aprobă în Parlament”.
Întrebat în continuare dacă majoritatea parlamentară va ţine cont de protestele din ţară când va lua decizia finală în privinţa legilor justiţiei, liderul PSD a spus că trebuie să se ţină cont de tot poporul român şi de ceea ce se doreşte la nivelul întregii societăţi.
„Trebuie să ţii cont de tot poporul român şi eu cred că înainte de toate trebuie să ţinem cont de ceea ce se doreşte la nivelul întregii societăţi, de ceea ce vor spune corpurile profesionale din acest sistem, vom asculta absolut toate argumentele, indiferent că vor fi prezentate cu patimă sau cu mai puţină patimă, pentru că Parlamentul decide. În semifinală, preşedintele promulgă sau întoarce înapoi. Dezbaterea parlamentară va începe după ce vor fi ascultate toate argumentele şi acele argumente vor putea fi repetate şi în timpul dezbaterii parlamentare”, a afirmat preşedintele PSD.
El a susţinut că nici nu a înţeles care a fost adevăratul motiv al celor care au protestat.
„Nu vreau să comentez acum prea mult despre acele proteste. Nu am înţeles foarte mult care era de fapt principalul motiv, dacă şi creşterea vârstei de acces în magistratură a reprezentat un punct de supărare pentru anumite instituţii, pentru mine chiar este foarte ciudat”, a conchis Liviu Dragnea.
Adunarea Generală a procurorilor din DNA a stabilit, luni, prin vot, că modificările la legile justiţiei în forma actuală reprezintă o formă de presiune asupra activităţii profesionale a procurorilor din Direcţia Naţională Anticorupţie şi au respins cele mai multe dintre propunerile ministrului Tudorel Toader. Procurorii DNA nu au fost de acord cu trecerea Inspecţiei Judiciare în subordinea Ministerului Justiţiei, cu modificările referitoare la răspunderea materială a judecătoriklor şi procurorilor, cu înfiinşarea unei direcţii speciale pentru cercetarea faptelor comise de magistraţi şi nici cu instituirea unei vârste minime pentru candidaţii la INM.