Demisia deputatului Marko Attila nu poate fi acceptata de Parlament. Mesajul transmis de liderul UDMR pe Facebook

Dată publicare: 01-04-2015 16:02
Dată actualizare: 04-04-2015 07:28


Deputatul UDMR Marko Attila nu poate fi arestat sau retinut deocamdata in dosarul retrocedarilor. Demnitarul a transmis miercuri prin email demisia sa din Parlament, dar actul nu a putut fi luat in considerare.

Iar colegii sai, care ar fi trebuit sa voteze solicitarea DNA de arestare a deputatului, au amanat discutiile pentru saptamana viitoare. "A fost cea mai grea decizie a vietii mele", a scris ulterior Marko Attila pe pagina sa de Facebook.

Liderul UDMR a primit  marti dupa-amiaza un document electronic prin care colegul sau, deputatul Marko Attila, isi prezenta demisia din Parlament. Documentul a ajuns si la Conducerea Camerei, insa deputatii nu au putut lua act de demisie pe motiv ca nu respecta regulamentul impus in aceste situatii.

"Juridic nu putem citi acest document in plen pana nu il avem pe cel original. Deci postul nu se poate vacanta", a spus Valeriu Zgonea.

"Am primit un email, aceasta demisia a colegului care se afla in Ungaria. Nu se incearca tergiversarea", a spus presedintele UDMR, Kelemen Hunor.

"Avem un document scanat. As putea scrie eu demisia intregului Parlament", a spus Varujan Pambuccian.

Alaturi de copia trimisa la Camera Deputatilor, parlamentarul si-a anuntat demisia si pe pagina sa de Facebook. Marko Attila sustine ca actul facut de bunavoie si fara sa fie vinovat a fost cea mai grea decizie de pana acum.

"Azi am demisionat din functia de deputat. A fost cea mai grea decizie a vietii mele si ma retrag de bunavoie si nevinovat din munca pentru care mi-am dedicat intreaga viata", a scris Marko.

Procurorii DNA au cerut saptamana trecuta un nou aviz pentru arestarea deputatului Marko Attila, pe care il suspecteaza de abuz in serviciu in dosarul retrocedarilor. Urmatoarea sedinta de plen a Camerei Deputatilor are loc saptamana viitoare, cu o zi inainte de joia mare. Pana atunci, Marko Attila nu poate fi retinut sau arestat.


VIDEO PROTVPLUS.RO