Deputatii au respins cererea presedintelui Iohannis de reexaminare a Codului Silvic. Legea, adoptata in forma initiala
Plenul Camerei Deputatilor a respins, miercuri, cererea presedintelui Klaus Iohannis de reexaminare a Codului silvic, adoptand legea in forma initiala.
In favoarea raportului comun al Comisiei pentru agricultura, Comisiei pentru mediu si Comisiei juridice de respingere a cererii de reexaminare si adoptare a Legii in forma initiala, au fost 217 voturi pentru, 96 impotriva si noua abtineri.
Codul silvic in forma initiala a fost adoptat cu 218 pentru, 11 abtineri si 95 impotriva, potrivit Agerpres.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat în propaganda electorală
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
In dezbaterile din plenul Camerei Deputatilor, deputatii PNL au propus retrimiterea la comisie a reexaminarii Codului silvic, motivand ca nu au fost lasati sa depuna amendamente, solicitarea fiind respinsa.
PSD si UDMR au sustinut forma initiala a proiectului, iar PNL a cerut adoptarea reexaminarii.
Presedintele Klaus Iohannis a semnat, pe 23 martie, cererea de reexaminare asupra Legii pentru modificarea si completarea Legii nr. 46/2008 - Codul silvic pe motiv ca limiteaza activitatea economica a operatorilor economici sau a grupului de operatori economici.
In cererea de reexaminare adresata presedintelui Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, seful statului preciza ca interventiile legislative adoptate in cuprinsul acestei legi sunt de natura sa limiteze activitatea economica a operatorilor economici sau a grupului de operatori economici, avand impact asupra mediului concurential si, implicit, asupra economiei si sa creeze premisa legislativa a unui tratament juridic discriminator.
"Apreciem ca dispozitiile art. 60 alin. (5) lit. f) si g) - prin care se introduc: pragul maxim de 30% la achizitia sau procesarea de masa lemnoasa din fondul forestier national si dreptul de preemptiune pentru producatorii din industria mobilei la cumpararea de masa lemnoasa - sunt de natura sa aduca atingere principiilor libertatii economice si contractuale, ca fundamente esentiale ale economiei de piata. Introducerea unei limitari arbitrare in activitatea operatorilor economici, care ar genera dezavantaje pentru unii si avantaje pentru altii, ar putea avea impact negativ asupra mediului concurential si ar putea atrage posibilitatea de a fi invocata incalcarea obligatiilor asumate de statul roman in calitate de stat membru al Uniunii Europene", sustinea, printre altele, in cererea de reexaminare, seful statului.
Senatul a respins cererea de reexaminare in luna aprilie, Camera Deputatilor fiind, pe acest subiect, for decizional.
Sursa: Agerpres
Etichete: PSD, PNL, padure, UDMR, victor ponta, defrisari, codul silvic,
Dată publicare:
20-05-2015 13:38