Scandalul Codului Silvic. Exporturile de busteni, cherestea si lemn de foc, suspendate pana la 31 august


Ultimul update: Marti 19 Mai 2015 06:52
Data publicarii: Sambata 16 Mai 2015 15:12
Categorie: Stiri actuale
paduri - stiri

Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor vrea sa interzica exportul de busteni, cherestea si lemn de foc pana in data de 31 august 2015, se arata intr-un proiect de Ordonanta de Urgenta.

"Prezentul proiect de act normativ are ca obiect de reglementare suspendarea exportului de materiale lemnoase, sub forma de busteni, cherestea si lemn de foc, incadrat la pozitiile tarifare 4401, 4403 si 4407, pana la data de 31 august 2015", se precizeaza in nota de fundamentare a Ordonantei, relateaza Agerpres.

Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor a anuntat sambata ca supune dezbaterii publice doua proiecte de Ordonanta de Urgenta a Guvernului, care vizeaza reglementari mai stricte in ceea ce priveste exporturile de material lemnos, precum si suspendarea temporara a acestora.

"Cele doua proiecte de act normativ au fost elaborate avand in vedere amploarea taierilor ilegale de padure din ultimii 10 ani, efectele acestora asupra sanatatii si sigurantei cetatenilor, precum si impactul asupra mediului. Stoparea taierilor ilegale vizeaza interesul public, constituind situatii de urgenta si extraordinare a caror reglementare nu poate fi amanata", se arata intr-un comunicat al Ministerului.

Proiectele de OUG vor fi supuse aprobarii in urmatoarea sedinta de Guvern. Unul dintre proiecte vizeaza suspendarea exportului de material lemnos, iar al doilea stabilirea unor masuri pentru monitorizarea exporturilor si a livrarilor intra-comunitare de material lemnos.
 

Sursa: Agerpres

Basescu intervine in scandalul presedinte-premier:
Ministrul Economiei, despre firma austriaca Schweighofer:
VIDEO PROTVPLUS.RO