Deputat PSD: "Mai ramane sa aplice eutanasierea si fiintelor umane"

Protest fata de eutanasierea maidanezilor

Dezbaterile de luni din Parlament despre eutanasierea cainilor comunitari au incins spiritele in Romania, inclusiv in randul politicienilor. Printre cei mai enervati de aceasta posibila masura au fost reprezentantii PSD.

Unul dintre social-democratii care s-au pronuntat vehement impotriva adoptarii legii privind programul de gestionare a cainilor fara stapan este deputatul Cristian Rizea.

In calitate de stapan de doi caini si iubitor de animale, el afirma ca aceasta lege "este extrem de inumana". Rizea este de parere ca unica solutie eficienta pentru scaderea numarului cainilor de pe strazi este solutia propusa de Organizatia Mondiala a Sanatatii, care consta in sterilizarea concomitenta a tuturor cainilor, la nivel national.

"Romania nu va evolua daca va lua in continuare astfel de decizii CRUDE fata de fiinte SENSIBILE si NEVINOVATE. La fel se intampla si in ceea ce priveste cetatenii acestei tarii. Suntem condusi de niste oameni cruzi care aplica masuri fara mila. Asa cum nu tin cont de suflete nevinovate, la fel sunt nepasatori si cu oamenii, cu nevoile si interesele lor. (...) Se pare ca aceasta este strategia lor de conducere: nepasarea! Mai ramane doar sa aplice masura de eutanasiere si la nivelul fiintelor umane!" - afirma deputatul PSD Cristian Rizea.

La randul sau, europarlamentarul PSD Daciana Sarbu, admite faptul ca Romania are nevoie de mai multa siguranta pe strazi, insa sustine ca aceasta nu se poate face prin brutalitate fata de animale. Mai mult decat atat, Daciana crede ca daca aceasta lege se va aplica Romania se va transforma intr-o tara de cosmar.

Citește și
caine
Cainii vagabonzi fac "ordinea" in orase. Bucurestiul, capitala maidanezilor

"Aceasta modificare a Legii romanesti va reprezenta un pas inapoi in trecut, materializata in cruzime si brutalitate impotriva cainilor comunitari. Copiii vor asista la scene brutale pe strazi, turistii nu vor mai reveni in Romania, datorita acestei situatii nefericite, deoarece cetatenii europeni considera animalele ca fiinte sensibile, conform prevederilor Tratatului de la Lisabona", afirma Daciana Sarbu.

Deputatii au decis, luni, la propunerea liberalului Eugen Nicolaescu, ca proiectul de lege privind programul de gestionare a cainilor fara stapan sa fie retrimis la Comisia de administratie, pentru a fi reanalizat in termen de trei saptamani.

Comisia pentru administratie a Camerei a dat, initial, aviz pozitiv asupra acestui proiect de lege, cu anumite modificari. Acestea prevedeau ca decizia privind tratamentul aplicat cainilor fara stapan revine autoritatilor locale, ceea ce facea posibila inclusiv eutanasierea animalelor.

In forma initiala, legea prevedea doar posibilitatea eutanasierii cainilor bolnavi sau batrani, ceilalti urmand sa fie dusi in locurile de unde au fost ridicati dupa sterilizare si deparazitare.

Amendamentele la legea maidanezilor, respinse. Cainii nu pot fi eutanasiati

 

 

 

Citește și...
Made in Romania. Cainii sterilizati din Bucuresti se inmultesc in voie
Made in Romania. Cainii sterilizati din Bucuresti se inmultesc in voie

Aceasta este realitatea cruda pe care o confirma Organizatiile Nonguvernametale, o accepta autoritatile si o pot constata cu ochiul liber si locuitorii Bucurestiului. Sute de caini au crotalii in ureche, dar se inmultesc in voie.

Cainii vagabonzi fac
Cainii vagabonzi fac "ordinea" in orase. Bucurestiul, capitala maidanezilor

Cazul femeii care a murit dupa ce a fost sfasiata de cainii vagabonzi din Capitala a ajuns in atentia presei internationale, care noteaza faptul ca Bucurestiul s-a transformat in "Capitala maidanezilor" si ca autoritatile trebuie sa ia urgent masuri.

70% din bucuresteni vor eutanasierea cainilor!
70% din bucuresteni vor eutanasierea cainilor!

Un studiu privind modificarea legii cainilor comunitari releva ca peste 70% dintre locuitorii Capitalei vor ca patrupedele bolnave care umbla pe strazi sa fie eutanasiate. Asta in timp ce 66% sunt de acord cu eliminarea celor agresivi.

Recomandări
Se schimbă regulile pentru construcții. Unde și în ce condiții poți ridica un imobil fără autorizație
Se schimbă regulile pentru construcții. Unde și în ce condiții poți ridica un imobil fără autorizație

O autorizație de construcție trebuie eliberată în cel mult 65 de zile, iar în mediul rural unele case pot fi ridicate fără acest document. Sunt două dintre prevederile noului Cod al construcțiilor aprobat de Guvern.

 

Cătălin Predoiu: Știam că va fi o dezbatere extrem de sensibilă. Cum s-a ajuns la pragul de 9.000 de lei - INTERVIU
Cătălin Predoiu: Știam că va fi o dezbatere extrem de sensibilă. Cum s-a ajuns la pragul de 9.000 de lei - INTERVIU

Senatorii au votat, miercuri, în plen, un proiect de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.286/2009 privind Codul penal, precum şi a altor acte normative, iniţiat de Guvern la sfârşitul anului 2022.  

“Toată economia lumii se prăbușește. Vine cea mai mare recesiune din istorie”. Interviu cu Robert Kiyosaki
“Toată economia lumii se prăbușește. Vine cea mai mare recesiune din istorie”. Interviu cu Robert Kiyosaki

Economia lumii se prăbușește sub ochii noștri, sistemul bancar va intra în colaps, cel al pensiilor nu mai e sustenabil, iar toate acestea prevestesc cea mai gravă criză economică globală din istorie.