Deputat PSD: "Mai ramane sa aplice eutanasierea si fiintelor umane"

Ultima actualizare: 21-10-2012 12:33
Protest fata de eutanasierea maidanezilor

Dezbaterile de luni din Parlament despre eutanasierea cainilor comunitari au incins spiritele in Romania, inclusiv in randul politicienilor. Printre cei mai enervati de aceasta posibila masura au fost reprezentantii PSD.

Unul dintre social-democratii care s-au pronuntat vehement impotriva adoptarii legii privind programul de gestionare a cainilor fara stapan este deputatul Cristian Rizea.

In calitate de stapan de doi caini si iubitor de animale, el afirma ca aceasta lege "este extrem de inumana". Rizea este de parere ca unica solutie eficienta pentru scaderea numarului cainilor de pe strazi este solutia propusa de Organizatia Mondiala a Sanatatii, care consta in sterilizarea concomitenta a tuturor cainilor, la nivel national.

"Romania nu va evolua daca va lua in continuare astfel de decizii CRUDE fata de fiinte SENSIBILE si NEVINOVATE. La fel se intampla si in ceea ce priveste cetatenii acestei tarii. Suntem condusi de niste oameni cruzi care aplica masuri fara mila. Asa cum nu tin cont de suflete nevinovate, la fel sunt nepasatori si cu oamenii, cu nevoile si interesele lor. (...) Se pare ca aceasta este strategia lor de conducere: nepasarea! Mai ramane doar sa aplice masura de eutanasiere si la nivelul fiintelor umane!" - afirma deputatul PSD Cristian Rizea.

La randul sau, europarlamentarul PSD Daciana Sarbu, admite faptul ca Romania are nevoie de mai multa siguranta pe strazi, insa sustine ca aceasta nu se poate face prin brutalitate fata de animale. Mai mult decat atat, Daciana crede ca daca aceasta lege se va aplica Romania se va transforma intr-o tara de cosmar.

"Aceasta modificare a Legii romanesti va reprezenta un pas inapoi in trecut, materializata in cruzime si brutalitate impotriva cainilor comunitari. Copiii vor asista la scene brutale pe strazi, turistii nu vor mai reveni in Romania, datorita acestei situatii nefericite, deoarece cetatenii europeni considera animalele ca fiinte sensibile, conform prevederilor Tratatului de la Lisabona", afirma Daciana Sarbu.

Deputatii au decis, luni, la propunerea liberalului Eugen Nicolaescu, ca proiectul de lege privind programul de gestionare a cainilor fara stapan sa fie retrimis la Comisia de administratie, pentru a fi reanalizat in termen de trei saptamani.

Comisia pentru administratie a Camerei a dat, initial, aviz pozitiv asupra acestui proiect de lege, cu anumite modificari. Acestea prevedeau ca decizia privind tratamentul aplicat cainilor fara stapan revine autoritatilor locale, ceea ce facea posibila inclusiv eutanasierea animalelor.

In forma initiala, legea prevedea doar posibilitatea eutanasierii cainilor bolnavi sau batrani, ceilalti urmand sa fie dusi in locurile de unde au fost ridicati dupa sterilizare si deparazitare.

Amendamentele la legea maidanezilor, respinse. Cainii nu pot fi eutanasiati

 

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO