Dacian Ciolos despre sponsorizarile de la ISU: Derapaje, nu sunt un lucru normal

Ultima actualizare: 24-11-2015 06:58
Dacian Ciolos

Premierul Dacian Ciolos considera ca sponsorizarile de la ISU reprezinta "derapaje" care exista si in alte institutii si a precizat ca le-a cerut ministrilor sa ia masurile pe care le considera de cuviinta.

"Cred ca astfel de derapaje, le-as numi, exista nu doar la ISU, probabil si in alte institutii. Am avut deja discutii cu ministrii legat de transparenta si de integritate si va asigur ca nu o sa ezit si le-am cerut si ministrilor si i-am asigurat de tot sprijinul sa ia masurile pe care le considera de cuviinta ca sa nu mai avem astfel de cazuri sau astfel de comportamente in institutiile statului. (...) Sigur, nu sunt un lucru normal si e pacat ca s-a ajuns intr-o astfel de institutie, care este e esentiala si care e in prima linie de fapt a asigurarii sigurantei cetatenilor, la astfel de situatii", a sustinut seful Executivului, intr-o conferinta de presa, la Palatul Victoria.

El a amintit ca, in ceea ce priveste ISU, a pus in programul de guvernare un obiectiv de analiza, de reformare sau "de ameliorare a activitatii".

Despre raportul facut de ISU avand ca tema sponsorizarile, Ciolos a declarat ca, in masura in care legea nu prevede altfel, va solicita ca aceste informatii sa fie accesibile.

Premierul a precizat ca, personal, considera ca sunt multe informatii care in prezent nu sunt publice, dar ar trebui sa fie.

"Si va asigur ca in perioada urmatoare, zilele, saptamanile urmatoare, o sa facem publice si o sa asiguram o transparenta din ce in ce mai mare pe mult mai multe lucruri, nu doar pentru buna informare a cetatenilor, ca sa poata sa ia decizii in consecinta, dar si pentru ca eu cred ca oamenii au dreptul sa stie unele lucruri. Administratia nu este o anexa a unei structuri politice sau institutionale. Administratia este un serviciu al cetateanului si din perspectiva asta vad si reforma administratiei publice", a conchis premierul.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO