Culisele ședinței PSD de pe litoral. Lista pesediștilor care vor la șefia țării

22-06-2019 19:53

Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici şi-a anunţat colegii din PSD că vrea să candideze la şefia ţării. Are susţinerea premierului Dăncilă, dar şi concurența senatorilor Şerban Nicolae şi Adrian Pleșoianu.

Reuniţi la malul mării, social-democraţii au pregătit congresul de săptămâna viitoare şi au anunţat candidaţii care vor face echipă cu Dăncilă.

Social-democraţii s-au întâlnit într-un hotel din Neptun. Şef interimar, Viorica Dăncilă a lansat o altă temă şi le-a cerut celor care vor să candideze la şefia ţării să declare deschis acest lucru.

Într-o pauză în care mulţi şefi de organizaţii erau la masă, ministrul Finanţelor a vorbit despre "schimbarea de imagine" a partidului şi a anunţat că vrea să intre în cursa pentru prezidenţiale. În faţa presei, însă, a fost mai reţinut.

Viorica Dancila, preşedinte interimar PSD: "E bine că toţi care vor să candideze să spună acest lucru, să putem să facem măsurători prin sondaje, să vedem cum stă fiecare în sondaje astfel încât să-şi maximizeze şansa."

Şi senatorul Şerban Nicolae a cerut susţinerea partidului pentru cursa electorală din noiembrie.  "Nu trebuie să ascultăm numai de sondaje, să ne asumăm şi responsabilităţi", le-ar fi cerut Nicolae colegilor. Aceste sondaje ar trebui realizate de săptămâna viitoare.

Pentru funcţia de preşedinte executiv, adică numărul doi în PSD, Dăncilă îl susţine pe Daniel Suciu. Acesta este în prezent şi vicepremier şi ministrul al Dezvoltării, dar ar putea să piardă postul guvernamental dacă va câştiga la partid.

Deşi iniţial anunţase că l-ar putea interesa postul, actualul vicepreşedinte Nicolae Bădălau a renunţat la idee. Mai mult, a intrat în conflict cu Viorica Dăncilă după ce a contrazis-o şi a cerut să renunţe la ideea de a aduce oameni tineri, lipsiţi de anvergură.

Potrivit unor surse, în timpul ședinței liderilor PSD de la Neptun, a avut loc o ceartă între Ciolacu și Oprișan.  Într-un discurs, președintele Camerei Deputaților le-a transmis pesediştilor "că nu trebuie să mai avem proști în funcții".

Președintele PSD Vrancea l-a întrerupt de mai multe ori, moment în care Ciolacu i-a transmis "să stea liniștit că va fi pe viață vicepreședinte în PSD."

Congresul PSD este programat săptămâna viitoare.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO