Eugen Teodorovici şi-a anunţat intenţia de a intra în cursa pentru prezidenţiabilul PSD. Reacția lui Dăncilă

Eugen Teodorovici
Pro TV

Social democrații s-au întâlnit, în weekend, la Neptun pentru o ședință informală. În cadrul întrunirii, ministrul Eugen Teodorovici a anunțat că vrea să intre în cursa pentru desemnarea prezidențiabilului PSD.

 

Teodorovici vrea să candideze la alegerile prezidențiale

 

Ministrul de Finanțe, Eugen Todorovici, a anunțat că vrea să intre în cursa pentru alegerile prezidențiale. Șefa Executivului a declarat că "nimeni nu-i îngrădește acest drept".

"Dacă Eugen Teodorovici vrea să candideze la prezidențiale, nimeni nu îi îngrădește dreptul. Nu am început sondajele pentru că vrem să vedem candidații", a declarat vineri premierul.

Citește și
Viorica Dăncilă, la CEx al PSD
Anunțul făcut de Viorica Dăncilă cu privire la remanierea guvernamentală
Noi detalii despre cazul care a şocat România. Fetiţa ascunsă în canapea a fost ucisă pentru bijuteriile pe care criminalul le-a furat şi le-a amanetat, ca să joace la pariuri

Întrebată cum l-ar putea ajuta din calitatea de premier pe Eugen Teodorovici, Viorica Dăncilă a spus: "Premierul poate ajuta candidatul cu care vom merge, dar nu vreau să fac referire la unul dintre colegi pentru că nu ar fi corect. Vreau să fac referire la toţi colegii mei pentru că eu îi apreciez şi îi stimez pe toţi colegii şi nu aş vrea să fiu părtinitoare".

"Sunt preşedintele PSD pentru toţi colegii. Din punct de vedere al premierului cred că, prin măsurile pe care le vom lua în perioada următoare, pe lângă prestaţia candidatului nostru, pe lângă proiectul pe care va veni, este important ca din punct de vedere guvernamental - pentru că va candida pe sigla PSD - să luăm cele mai bune măsuri, astfel încât să aducem aport pentru candidatul respectiv", a adăugat liderul interimar al PSD.

Replica lui Dăncilă despre tensiunile din PSD

Preşedintele interimar al social-democraţilor Viorica Dăncilă a anunţat că se vor face sondaje pentru toţi social-democraţii care şi-au anunţat intenţia de a candida la alegerile prezidenţiale, adăugând că în final va fie aleasă cea mai bună opţiune.

"Toţi cei care şi-au anunţat candidatura până în acest moment (vor fi sondaţi-n.r.) şi îşi vor mai anunţa candidatura până la jumătatea săptămânii viitoare. Sunt trei, cred că mai sunt colegi sau colege care vor. În democraţie trebuie să iei în calcul dorinţa fiecăruia. Într-un partid care într-adevăr îşi doreşte să câştige alegerile prezidenţiale trebuie să vedem care este cea mai bună opţiune", a declarat premierul la Neptun.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, la Neptun, că în interiorul PSD nu există tensiuni, dar că este normal să existe mai multe păreri. "Îi apreciez pe toți colegii mei și nu aș vrea să fiu părtinitoare.

Nu au existat contre în partid. Că există păreri divergente este normal. Nu trebuie să vorbească un singur coleg sau colegă şi toţi să fie de acord cu acea opţiune.

Bine, au existat discuţii divergente nu numai între Marcel Ciolacu şi Marian Oprișan, dar sunt convinsă că la sfârşitul şedinţei toţi vom merge în aceeaşi direcţie. Nu mai sunt tensiuni în partid.

Eu îi simt foarte aproape pe colegi, simt dorinţa partidului de a învăţa din ceea ce a greşit şi a merge înainte mult mai puternic şi mult mai unit. Şi cred că acest lucru este important şi, dincolo de aceste declaraţii, este importantă percepţia electoratului în perioada următoare", a menţionat Viorica Dăncilă.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Articol recomandat de sport.ro
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Citește și...
Viorica Dăncilă cere o anchetă urgentă în cazul fetiţei date în adopţie
Viorica Dăncilă cere o anchetă urgentă în cazul fetiţei date în adopţie

Premierul Viorica Dăncilă a cerut sâmbătă efectuarea unei anchete în cazul fetiţei ridicată de acasă pentru a fi dată în adopţie unei familii din SUA, subliniind că persoanele care vor fi găsite vinovate vor fi sancţionate.

Anunțul făcut de Viorica Dăncilă cu privire la remanierea guvernamentală
Anunțul făcut de Viorica Dăncilă cu privire la remanierea guvernamentală

Premierul Viorica Dăncilă a declarat vineri, la Neptun, că în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD nu s-a discutat despre remanierea Guvernului.

Darius Vâlcov a scăpat de controlul judiciar. Vrea să-și ducă fiica în tabără în Elveția
Darius Vâlcov a scăpat de controlul judiciar. Vrea să-și ducă fiica în tabără în Elveția

Darius Valcov a scăpat vineri de măsura controlului judiciar şi poate ieşi din ţară când doreşte. De altfel, fostul consilier al Vioricăi Dăncilă vrea să plece în Elveţia ca să îşi ducă fiica într-o tabără.

Recomandări
Israelul a decis să riposteze în forţă împotriva Iranului.
Israelul a decis să riposteze în forţă împotriva Iranului. "Lansarea atâtor rachete şi drone va primi un răspuns"

Cabinetul de război din Israel a luat decizia de a riposta "clar şi puternic" împotriva Iranului pentru atacul cu rachete şi drone de sâmbătă seara, informează postul de televiziune israelian Canal 12, citat de The Times of Israel.

Șeful AIEA, avertisment după atacurile asupra centralei din Zaporojie: „Ne apropiem periculos de un accident nuclear”
Șeful AIEA, avertisment după atacurile asupra centralei din Zaporojie: „Ne apropiem periculos de un accident nuclear”

"Ne apropiem periculos de un accident nuclear" la Zaporojie, a avertizat luni şeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, denunţând recentele atacuri asupra centralei nucleare ucrainene, scrie AFP.

Economia Chinei a crescut în primul trimestru mai rapid decât s-au așteptat analiștii. Toți au crezut că o să scadă
Economia Chinei a crescut în primul trimestru mai rapid decât s-au așteptat analiștii. Toți au crezut că o să scadă

Economia chineză a avut un început de an mai puternic decât s-au așteptat analiștii, chiar dacă criza din sectorul imobiliar s-a adâncit.