Corina Cretu cere FMI sa-l retraga pe Franks:"Participa la petreceri de lux, romanii mor de foame"

Ultima actualizare: 02-11-2012 08:07
Corina Cretu

Vicepresedintele PSD Corina Cretu i-a trimis o scrisoare deschisa directorului general al FMI, Christine Lagarde, in care solicita retragerea lui Jeffrey Franks din functia de negociator-sef cu Romania.

Motivul: Jeffrey Franks ar fi participat la o petrecere "intr-o statiune de lux", alaturi de cativa functionari romani.

Corina Cretu scrie, in mesajul transmis catre Christine Lagarde, ca Romania este intr-un moment extrem de delicat, in care nelinistea sociala a crescut pana aproape de limita exploziei. "Nu cred ca FMI isi doreste sa fie detonatorul acestei explozii. Consider ca este momentul unui gest radical din partea dumneavoastra: numirea altui reprezentant al Fondului in relatia cu Romania, capabil sa fie neutru si echidistant, dar mai ales sa manifeste un minim de empatie cu romanii atinsi de criza", a subliniat vicepresedintele PSD.

Cretu considera ca este de neacceptat ca reprezentantul FMI sa participe la petreceri fastuoase, alaturi de functionari ai statului.

"Este inadmisibil ca - in tara careia domnul Franks ii impune austeritate maxima, unde se moare de foame si de frig la propriu, unde sunt oameni care protesteaza in ger pentru ca nu mai pot trai cu salariile si pensiile pe care le au, o tara care nu mai poate oferi servicii decente de educatie si de sanatate - reprezentantul FMI sa participe la petreceri fastuoase, alaturi de functionari ai statului roman, in restaurante de lux, din statiuni pe care putini romani si le pot permite", a scris Cretu in documentul transmis directorul general al FMI.

Ea a apreciat ca Jeffrey Franks nu mai are autoritatea de a-si exercita atributiile, pentru ca, "prin participarea la acea petrecere, organizata si finantata de oameni care apartin PDL, nu mai este, in ochii opiniei publice, un observator neutru al evolutiilor din Romania".

"Domnia sa era deja perceput drept un sprijinitor al puterii de la Bucuresti. Acum aceasta perceptie a fost intarita de un episod care denota aroganta si lipsa de sensibilitate fata de cei afectati de consecintele masurilor impuse de FMI romanilor si Romaniei", a declarat europarlamentarul roman.

Jeffrey Franks a participat, la sfarsitul saptamanii trecute, la o petrecere organizata in statiunea Busteni, alaturi de cativa functionari ai statului roman.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO