Dăncilă, după ședința PSD: ”Nu am discutat despre ministrul Justiţiei”


Ultimul update: Luni 11 Martie 2019 14:43
Data publicarii: Luni 11 Martie 2019 07:38
Categorie: Stiri Politice
Viorica Dancila

Premierul Viorica Dăncilă a declarat luni că în ședința Biroului Permanent Național al PSD nu s-a mai discutat despre situația ministrului Justiției Tudorel Toader, despre care Liviu Dragnea a spus recent că există nemulțumiri în PSD.

În urmă cu câteva zile, Dragnea a declarat că situaţia ministrului de Justiţie, Tudorel Toader, va fi discutată în coaliţie împreună cu premierul Viorica Dăncilă, subliniind că există o stare de nemulţumire la adresa acestuia, care trebuie lămurită "într-un fel sau altul".

Acum, Dăncilă a declarat că nu îi place să facă "scenarii" şi a spus că urmează să fie luată o decizie referitoare la ministrul Justiției în funcţie de "ce se întâmplă" cu moţiunea simplă pe justiţie care urmează să fie dezbătută de Camera Deputaţilor.

Atenţionată că mai mulţi lideri social-democraţi şi-au exprimat nemulţumirea faţă de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, în primul rând pentru că nu şi-a asumat mai multe proiecte de ordonanţă despre care s-a discutat în şedinţele PSD, premierul a arătat că "este dreptul fiecărui coleg să îşi spună punctul de vedere".

"Aşa este în democraţie, trebuie să îi ascultăm pe toţi colegii, să analizăm ceea ce spune fiecare coleg în parte pentru a vedea care este situaţia reală. Nu am discutat despre ministrul Justiţiei, nu am avut discuţii legate de justiţie (n.r - în BPN al PSD). Suntem foarte preocupaţi în această perioadă de bugetul pentru anul 2019, este obiectivul nostru principal, având în vedere că cei din comunităţile locale îşi aşteaptă fondurile, că trebuie să mărim alocaţiile, că trebuie să investim, să avem bani pentru investiţii, deci pentru noi prioritatea este acum bugetul - de aceea vom face şi şedinţa de guvern de mâine", a completat Dăncilă, potrivit Agerpres.

Chestionată dacă este mulţumită de activitatea desfăşurată în fruntea Ministerului Justiţiei de Tudorel Toader, Viorica Dăncilă a spus că se poate exprima doar ca prim-ministru, arătând că un ministru are nevoie şi de susţinere politică.

Premierul a susţinut că nu a văzut niciunul dintre textele ordonanţelor de modificare a Codurilor penale şi procedură penală sau referitoare la completuri, despre care ministrul Tudorel Toader spunea că le are.

"Nu am văzut încă textul ordonanţei, când o să îl văd, vom decide. Pe niciuna dintre cele două", a spus Dăncilă.

Cronologia evenimentelor:

ora 14.00 Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că, cel mai probabil, în cursul zilei de luni va avea loc şedinţa coaliţiei de guvernare, în care să se discute despre ordonanţele de urgenţă pe care ar fi trebuit să le promoveze ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Întrebat, după şedinţa Biroului Permanent Naţional al PSD, dacă va mai avea loc şedinţa coaliţiei de guvernare în care să vină ministrul Justiţiei să dea explicaţii cu privire la ordonanţele de urgenţă aşteptate, Dragnea a spus: "Încercăm să o facem să aibă loc astăzi".

ora 13.30 Întrebată despre nemulţumirile social-democraţilor cu privire la ministrul Justiţiei, Viorica Dăncilă a spus că nu s-a abordat acest subiect în şedinţă.

”Este dreptul fiecărui coleg să îşi spună punctul de vedere, aşa este într-o democraţie, trebuie să ascultăm toţi colegii, să analizăm ceea ce spune fiecare coleg în parte pentru a vedea care este situaţia reală. Nu am discutat despre ministrul Justiţiei, nu am avut discuţii legate de justiţie, suntem foarte preocupaţi în această perioadă de bugetul pentru anul 2019. Este obiectivul nostru”, a mai spus Dăncilă.

Întrebată dacă este mulţumită de activitatea lui Tudorel Toader, Dăncilă a afirmat că, fiind vorba despre un guvern politic, dincolo de părerea premierului, trebuie să existe susţinere politică.

ora 13.00 Secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat că la şedinţa BPN se va discuta situaţia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, doar dacă este cazul.

Întrebat înainte de începerea şedinţei Biroului Permanent Naţional al PSD dacă se va discuta despre situaţia lui Toader, Ştefănescu a răspuns: "Doar dacă este cazul".

ora 12.15 Vicepreşedintele PSD Marian Oprişan"Domnul Toader e un profesionist, ştie Drept foarte bine, e profesor universitar, a arătat că ştie cu ce se mănâncă Justiţia".

Întrebat dacă Toader ar trebui remaniat sau dacă ar trebui să demisioneze din funcţie, Oprişan a susţinut că "asta e poveste de adormit copiii".

"Probabil că, dacă e nevoie de mai multă determinare, doamna prim-ministru trebuie să analizeze aceste lucruri. Există o singură restanţă (în ce priveşte emiterea de ordonanţe de urgenţă cerute de PSD - n.r.), eu cred că se lucrează la ea, este vorba de punerea în vigoare a articolelor declarate constituţionale de Curtea Constituţională. Probabil că o să o facă", a arătat Oprişan.

De ce sunt nemulțumiți liderii PSD de ministrul Justiției

Nemulțumirea liderilor PSD față de Tudorel Toader este legată de subiectul Ordonanţelor de Urgenţă.

"Eu nu cer o ordonanţă anume, vreau doar coerenţă şi asumare de responsabilitate, într-un fel sau altul. Deci vreau ca în maxim două săptămâni de zile să închidem discuţiile despre aceste subiecte - se dau sau nu se dau, dar lumea să ştie", a punctat Dragnea în urmă cu câteva zile, potrivit Agerpres.

Întrebat despre nemulţumirile la adresa lui Toader, Dragnea a răspuns: "Le-aţi văzut în spaţiul public, sunt mulţi colegi de-ai noştri care le-au spus, domnului Iordache, alţi colegi, deci le ştiţi".

Ce i-a cerut Dragnea lui Toader privind OUG pe justiţie.
Ce i-a cerut Dragnea lui Toader privind OUG pe justiţie. "În 2 săptămâni să închidem"
Tudorel Toader anunţă
Tudorel Toader anunţă "protocoale" pentru schimbul de probe electronice cu UE şi SUA
Comisarul UE pe justiţie, despre Kovesi:
Comisarul UE pe justiţie, despre Kovesi: "Nu merită aşa un tratament". Reacţia lui Toader
FULLSCREEN
Dăncilă, după ședința PSD: ”Nu am discutat despre ministrul Justiţiei”
  • /

Sursa: Agerpres Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO
Presedintii PMP, Eugen Tomac, PRO Romania, Victor Ponta, USR, Dan Barna, si PNL, Ludovic Orban, participa la ceremonia publica de semnare a Acordului Politic National
Blocaj total în coaliţia care încearcă să formeze noul Guvern. PSD susţine că e "neutru ca Elveţia"
Președintele PSD: ”Domnul Iohannis merită suspendat, a încălcat Constituția”
USR: Dacă nu există majoritate, înseamnă că rămânem într-o criză politică majoră
Orban afirmă că partidele care nu vor vota învestirea Guvernului PNL o ajută pe Dăncilă
Iohannis, vizită în Japonia. Președintele participă la întronarea împăratului Naruhito
Orban: ”Sunt încrezător că avem şanse foarte mari să obţinem învestitura din prima”
Viorica Dăncilă, Liviu Dragnea
Conflict între Dragnea și Dăncilă. Premierul afirmă că îi e frică ”doar de Dumnezeu”
PNL nu a reușit încă să atragă o majoritate în Parlament. Negocierile continuă
PMP vrea ca USR-PLUS să îl susțină pe Paleologu în cursa prezidenţială. Care este motivul
Eșec după o săptămână de negocieri privind noul Guvern. Orban reia luni discuțiile
Scandalul Tarom. Răzvan Cuc: Nu i-am cerut doamnei Mezei să ţină niciun avion la sol
Băsescu, glumă pe Facebook: ”Am acceptat propunerea pentru funcţia de Prim-ministru”