Ciorbea: Monarhia nu e o chestiune trendy, romanii merita o dezbatere despre forma de guvernamant

02-10-2011 08:17

Victor Ciorbea

Liderul taranist Victor Ciorbea a anuntat ca PNTCD vrea sa declanseze o dezbatere serioasa cu privire la forma de guvernamant din Romania.

Astfel, PNTCD vrea sa declanseze o actiune prin care sa stranga semnaturile necesare pentru modificarea Constitutiei.

"Aceasta actiune despre care am vorbit si pe care dorim sa o realizam de a strange semnaturile necesare privitoare la modificarea Constitutiei va reprezenta un bun prilej pentru dezbaterea serioasa in cadrul opiniei publice romanesti, in cadrul societatii romanesti, a ceea ce a reprezentat institutia monarhica in raport cu republica. Trebuie sa avem odata si odata o dezbatere sincera, corecta, onesta, cu cartile pe masa, despre forma de guvernamant cea mai buna. Optam pentru una sau pentru alta, dar sa o facem in cunostinta de cauza." - a spus Victor Ciorbea, citat de Mediafax.

El a adaugat ca esenta demersului in faza actuala este aceea de "a declansa o dezbatere foarte serioasa privitoare la forma de guvernamant". Intrebat ce sanse sunt ca monarhia sa fie reintrodusa ca forma de guvernamant in Romania, Victor Ciorbea a raspuns ca in acest moment sunt foarte reduse.

"La ora actuala sansele sunt foarte reduse, daca luam in calcul diverse procente pe care le avem acum in unele sondaje. Desigur, se publica destul de putine sondaje sincere, deschise pe aceasta tema. In acelasi timp, nu putem ignora ca tinerii, in lipsa de modele reale, vazand, spre pilda, casatoria printului William sau a lui Albert de Monaco, au inceput, cred eu, sa priveasca cu alti ochi si printii si printesele si ideea de monarhie si asa mai departe. Nu e o chestiune trendy, noi nu o punem din perspectiva aceasta. Nu mergem pe ea pentru ca e trendy si ar putea sa placa tinerilor. Nu. Repet, romanii merita o asemenea dezbatere", a concluzionat Ciorbea.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO