Cioloș, după ce a picat la vot în Parlament: ”Sunt politicieni rupți de realitate”

Ultima actualizare: 20-10-2021 13:37

Președintele USR Dacian Cioloș a avut o primă reacție, miercuri, după ce desemnarea sa ca premier a fost respinsă în Parlament, ca urmare a voturilor PSD, PNL, AUR și UDMR.

Cioloș a afirmat că - prin votul lor din Parlament - aceste partide nu au făcut altceva decât să prelungească instabilitatea politică din România, în condițiile în care USR a fost singurul partid care a venit cu o propunere de premier la discuțiile cu președintele Klaus Iohannis.

”Au respins singura soluție care era pe masă. Exact ei sunt cei care au prelungit situația de criză în care ne aflăm. Nu au venit cu nicio alternativă.” - a spus Cioloș.

”USR și-a făcut datoria, rămânem cu această responsabilitate asumată de a contribui la găsirea unei soluții.” - a mai afirmat lideru, USR, precizând că, din acest moment, ”mingea se întoarce în terenul domnului președinte”.

Guvernul propus de premierul desemnat, Dacian Cioloş, a fost respins, miercuri, de plenul reunit al Parlamentului.

Au fost înregistrate 88 de voturi "pentru" şi 184 "împotrivă".

Cioloș, pe Facebook: ”Sunt politicieni rupți de realitate care nu înțeleg ce rău le fac celor care i-au votat”

 

După aceste declarații, Cioloș a postat și un mesaj pe pagina sa de Facebook, unde a afirmat 

”Parlamentul avea ocazia să le arate astăzi cetățenilor României că pot conta pe clasa politică. S-a mai ratat o șansă, din păcate. Am auzit la PSD că eu, cel care am venit cu o soluție, sunt cel care blochează soluția pe care ei nu au prezentat-o niciodată. Sunt politicieni rupți de realitate care nu înțeleg ce rău le fac celor care i-au votat.

Noi suntem aici și vom continua să luptăm indiferent cât de dificilă e această luptă. Mai devreme sau mai târziu, se vor trezi și ei, dar din păcate prețul trezirii lor va fi plătit de cetățeni: în decese, facturi umflate, școli fără căldură. Sunt dezamăgit și de parlamentarii PNL care, de asemenea, nu au venit cu o propunere de prim-ministru, dar au ales să stea în bănci atunci când am propus noi una.

Acum nu ne rămâne decât să așteptăm decizia președintelui Iohannis. Nu discut ipoteze pe care alți actori politici nu au fost în stare să le pună pe masă și au respins o propunere concretă. Ne vom pronunța asupra situației după ce vom afla ce propune președintele Iohannis.” - a transmis președintele USR. 

 

 

 

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO