Cine este Corina Dumitrescu, ministrul Educatiei in Guvernul Ponta


Ultimul update: Miercuri 17 Octombrie 2012 12:29
Data publicarii: Miercuri 02 Mai 2012 07:19
Categorie: Stiri Politice
Corina Dumitrescu

Corina Dumitrescu, propusa pentru portofoliul Educatiei, este sotia deputatului PSD Cristian Dumitrescu si rector al Universitatii Crestine Dimitrie Cantemir. Daca va fi validata de Parlament, ministrul va organiza Bacalaureatul 2012.

Corina Dumitrescu s-a nascut la 10 martie 1964 si este sotia deputatului PSD (fost PD) Cristian Dumitrescu.

Potrivit presei, Cristian Dumitrescu a parasit tabara democratilor in momentul in care Traian Basescu a preluat presedintia partidului. Cristian Dumitrecu este, in prezent, membru al Comisiei pentru Invatamant a Camerei Deputatilor.

Corina Dumitrescu, nominalizata in Guvernul Ponta, este licentiata in stiinte juridice, doctor in Drept, fondator la Universitatii Crestine Dimitrie Cantemir, fiind rector al acesteia.

Ea a fost aleasa, in iunie 2010, membru in Consiliul Superior al Magistraturii din partea societatii civile, in urma votului din plenul Senatului. Situatia a fost contestata, existand acuzatii de incompatibilitate intre functia de membru CSM - demnitate publica - si cea de rector.

Potrivit noii legi a Educatiei, o persoana aflata in situatia sotiei deputatului PSD trebuie sa aleaga intre locul din CSM si functia de rector al Universitatii Crestine "Dimitrie Cantemir". Conform Statutului membrilor Consiliului, "membrii Consiliului Superior al Magistraturii au calitatea de demnitar", iar noua Lege a Educatiei prevede ca "persoanele care ocupa o functie de conducere sau de demnitate publica nu pot exercita functia de rector pe perioada indeplinirii mandatului".

Ulterior, presedintele Traian Basescu a declarat, in vara anului 2011, ca Senatul a actionat impotriva interesului Romaniei cand a desemat in CSM, din partea societatii civile, o persoana incompatibila conform Legii ANI si nu a desemnat o a doua persoana, pentru ca aceasta Camera a facut jocuri politice.

Rezolvarea situatiei Cornei Dumitrescu a tot fost amanata de la acea data.

Numele Corinei Dumitrescu a aparut, alaturi de cel al Manuelei Mitrea, in 2006, intr-un lung sir de demnitari, magistrati si "acoliti ai PSD" enumerati de ministrul Justitiei de atunci, Monica Macovei, care ar fi intrat in Notariat fara examen.

Potrivit unei declaratii de avere din 2009, Corina Dumitrescu detine doua apartamente in Bucuresti, de 81 si 151 de metri patrati, si un apartament in Timisoara.

De asemenea, Corina Dumitrescu detine o casa de vacanta si un teren intravilan in Sinaia. Ea mai are, potrivit declaratiei din 2009, doua terenuri extravilane, in alte localitati.

Potrivit aceleiasi declaratii, ea nu detinea sume in conturi bancare, bunuri cu valoare deosebita sau active financiare.

Sursa FOTO: www.ucdc.ro

VEZI AICI LISTA MINISTRILOR din Guvernul Ponta si alfa cine sunt cei 21 de ministri

Sursa: Mediafax

BAC-ul, sursa suplimentara de venit pentru profesorii care fac pregatire. Piata tarifelor practicate
Bacalaureat 2012. Vezi modele de subiecte si calendarul examenului
Jale la simulare: patru licee, nicio nota peste 6. De ce spun elevii ca nu-i intereseaza sa ia bacul
VIDEO PROTVPLUS.RO