Ce plan are președintele PSD după alegerile parlamentare. CTP: ”S-a pregătit deja”

06-12-2020 23:09


Gazetarul Cristian Tudor Popescu este de părere că președintele PSD Marcel Ciolacu va căuta să profite de faptul că rezultatele social-democraților de la alegerile parlamentare sunt foarte apropiate de cele ale liberalilor, potrivit datelor exit-poll.

Invitat într-o ediție specială a Știrilor Pro TV, duminică seara, CTP a spus că - în perioada următoare - liderul PSD ar putea aplica o strategie defensivă în viitoarele discuții pentru formarea unui nou Guvern, indiferent dacă va pierde sau va câștiga cu un procent sau două diferență față de PNL. 

”Chiar dacă pierde, dacă pierde la cât e acolo, sub marja de eroare, la un punct.. deci dacă câștigă la o jumătate de punct, un punct, se duce și bate cu pumnul în masă la Cotroceni, să-l vadă țara, noi am câștigat, să ni se dea premierul. Dacă pierde la o jumătate de punct, atunci sunt pregătite bateriile, gurile de foc ale PSD-ului și ale altora, să strige fraudă! S-a pregătit deja, avem jurnaliști și pseudo-jurnaliști care asta au făcut în zilele acestea, au acuzat deja STS-ul, se fură oameni buni, nu vă duceți la vot, că sunt fraudate, și așa mai departe.” - a spus gazetarul la Pro TV.

De altfel, Cristian Tudor Popescu a ironizat și afirmația lui Ciolacu din ziua votului, când acesta s-a referit la ... Moș Nicolae.

”Acum va fi preluată, pregătirea asta de artilerie, va fi preluată de domnul Ciolacu, autorul unei declarații - nu pot să n-o menționez, cred că va intra într-o carte cu citate celebre ale bărbaților politici din România - spune domnul Ciolacu așa: Să voteze românii în spiritul lui Moș Nicolae, pentru cei care au fost cuminți să le aducă daruri, pentru cei care au fost obraznici să le aducă nuiaua. Din jerba de semnificații socio-politico-umane care se degajă din această declarație, rețin una, și anume că votul este un dar pentru parlamentari. Nu este o obligație, o sarcină pe care votantul o pune în spinarea parlamentarului pentru 4 ani. Nu, domne. E un dar, zice domnul Ciolacu. Adică îi dă 5.000 - 6.000 de euro pe lună, celelalte beneficii, și asta este, nu e o sarcină. Asta este părerea președintelui PSD.” - a mai afirmat Cristian Tudor Popescu.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO