Ce partide vor forma viitorul Guvern? Cristian Pârvulescu: ”Problema este complicată”

Ultima actualizare: 06-12-2020 23:01

Ce partide vor forma viitorul Guvern? Aceasta este marea întrebare care apare după rezultatele exit-poll anunțate duminică seara, în care PSD și PNL sunt ”umăr la umăr”.

Invitat într-o ediție specială a Știrilor Pro TV, duminică seara, politologul Cristian Pârvulescu este de părere că formarea unui nou Guvern ar putea fi ”complicată”, din cauza fragmentării voturilor.

Problema formării Guvernului este complicată, pentru că, vedeți și dumneavoastră, nu ne dă! Nu ne dă 50 %. De aceea, important e dacă vor intra sau nu ceilalți. Adică, ai de împărțit sau nu ai de împărțit voturi?” - a spus Pârvulescu la Pro TV.

Politologul mai subliniază faptul că totul depinde de partidele mici, care vor intra în Parlament și care ar putea face o alianță cu PNL și USR.

”PNL și USR. Depinde de cine intră în Parlament, de ce resturi rămân de împărțit. Pentru că, dacă resturile sunt câte sunt în momentul de față, de 5 procente, ele vor fi nesemnificative. Adică va crește puțin reprezentarea PSD, PNL, mai puțin a USR, și celelalte nu vor lua aproape nimic. În schimb, dacă nu intră cele 3 partide de care vorbeam, vor fi resturi de aproximativ 17 - 18 procente consistente, și atunci o să vedem o schimbare radicală, pentru că se redistribuie voturile, da.” - a mai explicat Cristian Pârvulescu.

Tot el este de părere că PMP ar putea intra în Parlament datorită voturilor din Republica Moldova.

”Pe de altă parte, să știți că PMP beneficiază de voturile diasporei, cel puțin acele din Moldova. Adică, mă aștept ca din cei 30, 30 și ceva de mii, nu știu, 40.000 de moldoveni care au votat la Chișinău și în celelalte orașe, o parte consistentă să meargă în PMP, deci ar putea intra în Parlament. Nu știu ce se va întâmpla cu celelalte două partide, care nu beneficiază de voturi din diaspora, AUR și Pro România, de voturi importante din diaspora.” - a mai spus el.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO