"Aratati bine, aratati sanatos". Vicepresedintele SUA, Joe Biden, catre Traian Basescu la Washington

14-09-2011 08:33

Traian Basescu, Joe Biden

Vicepresedintele SUA, Joe Biden, i-a spus sefului statului roman, la inceputul intrevederii de marti, de la Washington, ca arata "bine" si "sanatos".

Traian Basescu i-a raspuns, razand: "Sunt sanatos".

Conversatia a fost surprinsa de camerele de luat vederi ale jurnalistilor prezenti la inceputul evenimentului de Casa Alba.

Presedintele Traian Basescu si presedintele SUA, Barack Obama au purtat discutii, marti, la Casa Alba, in prezenta vicepresedintelui american Joe Biden, la o parte a intalnirii fiind prezenti reprezentanti ai delegatiei Romaniei, in frunte cu ministrii Oprea si Baconschi.

Oficialii romani care au fost prezenti la o parte a intalnirii presedintelui Basescu au fost ministrul Apararii, Gabriel Oprea, ministrul de Externe, Teodor Baconschi, secretarul de stat in MAE Bogdan Aurescu, sef al echipei de negociere a acordului semnat marti cu SUA.

Partea americana a fost reprezentata de presedintele Obama si de vicepresedintele Biden.

Ulterior, discutiile au continuat intr-o formula restransa, intre presedintele Traian Basescu, presedintele Barack Obama si vicepresedintele Joe Biden, durand 25-30 de minute.

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, si secretarul de Stat american, Hillary Clinton, au semnat, marti, la Washington, acordul privind amplasarea unor elemente ale scutului antiracheta in Romania.

Semnarea documentului se produce la un an si jumatate de la anuntul privind decizia de participare a Romaniei la acest sistem, in 4 februarie 2010.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO