Tradare, striga liberalii! Catalin Predoiu ramane ministru al justitiei

Ultima actualizare: 12-04-2012 20:14

Actualul ministru al justitiei, Catalin Predoiu, isi va pastra functia si in cadrul viitorului Guvern. Anuntul a fost facut vineri seara, de presedintele PDL, Emil Boc si cel al PSD, Mircea Geoana.


Premierul Emil Boc a explicat motivele pentru care PDL si PSD au decis pastrarea lui Predoiu in fruntea Ministerului Justitiei. Acesta nu face parte din niciunul dintre cele doua partide si este considerat capabil sa continue reforma in justitie, astfel incat monitorizarea Romaniei pe acest domeniu sa fie ridicata in iunie 2009.

"Am stabilit ca avem nevoie de continuitate in domeniul Justitiei, iar domnul Predoiu a demonstrat ca intruneste calitatile necesare", a declarat noul presedinte al Senatului, Mircea Geoana.

Alesul noii coalitii PDL-PSD pentru postul de ministru al Justitiei, Catalin Predoiu, a intrat in Cabinetul Tariceanu in februarie anul acesta, dupa ce fostul ministru Tudor Chiuariu si-a prezentat demisia.


In varsta de 40 de ani, Predoiu este un specialist in domeniu, inainte de a fi ministru fiind profesor la Facultatea de Drept din Bucuresti.


Tocmai acesta pare a fi atu-ul pentru care a fost desemnat pentru un nou mandat la Justitie.

Liberalii au reactionat imediat si sustin ca gestul lui Predoiu este o tradare. Liderul Bogdan Olteanu i-a cerut sa paraseasca partidul, deoarece nu a fost solidar cu decizia PNL de a trece in opozitie.

Citeste aici biografia lui Catalin Predoiu.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO