Călin Georgescu cel anti-sistem este mason de frunte. Evident, acum neagă: ”Nu mă interesează părerea lor” | VIDEO & DOCUMENT
Călin Georgescu, suprinzătorul candidat care a câștigat primul tur al prezidențialelor din România cu un discurs anti-sistem, bazat pe creștinism și suveranism, este mason de frunte, lider al Lojei Delta Dunării, încă din anii 90.
Călin Georgescu, personajul creat de sistemul comunist și preluat după Revoluție de sistemul proto-democratic, dar câștigător în primul tur al prezidențialelor cu un discurs anti-sistem care a anesteziat discernământul a peste 2,1 milioane de români prin algoritmii TikTok, este membru al Masoneriei, probabil cel mai controversat sistem din toate timpurile, potrivit Turnul Sfatului.
Un document publicat de ziarul sibian îl arată pe hiper-creștinul Călin Georgescu în poziția de lider al Lojei Delta Dunării cu gradul 3, ca participant la ”aprinderea luminilor”, primul eveniment important al Marii Loje Naționale din România.
Alegeri 2024
11:31
Doi candidaţi la prezidenţiale solicită Curţii Constituţionale anularea alegerilor din primul tur
09:36
Ilie Bolojan: „Va trebui o mobilizare foarte serioasă, în aşa fel încât doamna Lasconi să câştige”
07:51
Care a fost cea mai mare prezență la vot la alegerile parlamentare din România de după anul 1989
07:49
Analist: Dacă PSD se va abține de la a da indicații de vot pentru turul 2, va deveni responsabil de victoria extremei drepte
Independentul care l-a transformat pe Dumnezeu într-un tic verbal s-a aflat printre frații săi masoni la această ceremonie pe 24 ianuarie 1993, în Sala Oglinzilor din Casa Vernescu, la București.
”Personajul este cel actual. A intrat în adormire în 1999”, a transmis persoana din Sibiu care a furnizat documentul respectiv publicației citate.
Prezența suveranistului Călin Georgescu la evenimentul ordinului care stabilește, prin definiția ființării sale, regulile întregii lumi, a fost confirmată și de un alt mason prezent la ceremonie, Pierre Joseph de Hillerin.
”Da, a fost acolo. E problema lui că nu recunoaște asta. E și o caracteristică care poate să pună în evidență calitatea sa umană. A fost acolo, a activat în masonerie, e perfect adevărat. A condus la un moment dat chiar și un atelier. Nu vă pot da detalii despre asta.
Nu știu dacă și-a făcut cerere de intrare în adormire (anunț oficial că nu va mai participa la întâlnirile ulterioare – n.red.). Cred că a dispărut pur și simplu”, a declarat Pierre Joseph de Hillerin pentru Turnul Sfatului.
Călin Georgescu: ”Nu mă interesează părerea lor”
Călin Georgescu nu a comentat informațiile publicate de ziarul din Sibiu.
În schimb, în intervențiile publice care i-au creat aparența mesianică transpusă acum în voturile a 22,94% dintre români a negat mereu că este mason. Iar celor care se întreabă dacă este sau nu membru al Masoneriei, Călin Georgescu le transmite că nu-i pasă de ei.
”În esență, pe mine nu mă interesează părerea lor, pe mine mă interesează doar părerea lui Dumnezeu despre mine”, a declarat Călin Georgescu într-un interviu.
Într-un alt material de promovare, șeful Lojei Delta Dunării critică chiar Masoneria, conștient că cel care îl votează asta vor să audă: „Masoneria astăzi nu mai reprezintă nimic, așa cum nici celelalte instituții mari nu mai reprezintă nimic. Nu sunt mason”.
Momentul 24 ianuarie 1993
Evenimentul din 24 ianuarie 1993 este important pentru masoneriea română pentru că atunci, cele trei loji aflate sub Jurisdicția Grande Oriente d’Italia (“Concordia”, “Delta Dunării” și “Nicolae Bălcescu”) au reconstituit Marea Lojă Națională din România, într-o ținută Rituală condusă de Prea Respectabilul Frate Giuliano Di Bernardo, fiind ales prin consens Fratele Nicu Filip ca Mare Maestru.
”Astfel am intrat în marele circuit universal… În România nu mai există acum doar o singură Obediență, reprezentativă pe plan național și internațional, francmasonii fiind adepții principiului unității în diversitate. Oamenii sunt diferiți și modul lor de a acționa este și el diferit.
Însă dacă principiile sunt aceleași, nu este nimic rău în a exista o pluralitate de organizații frătești și important este cum interacționează, cu speranța de a ajunge la maturitate căci numai o evoluție continuă ne va confirma”, transmitea atunci Masoneria Română.