Video. Basescu i-a dat lui Ponta un dosar cu promisiunea de DEMISIE, daca se schimba Constitutia

02-07-2012 19:03

Premierul Ponta a spus ministrilor ca a primit din nou din partea presedintelui Traian Basescu scrisoarea prin care seful statului promite ca va demisiona daca va fi modificata Constitutia.

Seful Guvernului a dezvaluit acest lucru pentru a opri "isteria nationala" creata pe aceasta tema.

"Pentru ca am vazut ca intotodeauna cand apare un gest mai excentric incepe o isterie nationala, vreau sa va informez ca domnul presedinte mi-a dat o mapa in care era scrisoarea pe care mi-o trimisese mie, domnului Antonescu si domnului Constantin inainte de congresele noastre reunite, cu modificarea Constitutiei. Nu am apucat sa vad la televizor, dar am inteles ca e o dezbatere nationala sau europeana cu ce mi-a dat mie presedintele. Sper ca am rezolvat marea problema a media in aceasta secunda", a spus Ponta ministrilor, la inceputul sedintei de luni a Guvernului.

Presedintele Traian Basescu i-a inmanat lui Victor Ponta un dosar rosu, luni, la Cotroceni, la finalul ceremoniei de depunere a juramantului de investitura de catre noul ministru al Educatiei, seful statului si premierul purtand apoi o scurta discutie.

Duminica seara, premierul Victor Ponta a anuntat ca propune ca atat el, cat si presedintele Traian Basescu sa demisioneze pentru a declansa alegeri parlamentare si prezidentiale anticipate, spunand ca spera ca seful statului va fi de acord cu aceasta varianta.

La inceputul lunii aprilie, presedintele Traian Basescu, a trimis cate o scrisoare presedintelui Partidului Social Democrat, Victor Ponta, presedintelui Partidului National Liberal, Crin Antonescu, si presedintelui Partidului Conservator, Daniel Constantin, in care a cerut liderilor USL ca opozitia sa participe la discutiile privind revizuirea Constitutiei, astfel incat mandatul prezidential sa fie de patru ani, iar referendumul de validare sa aiba loc la locale, garantand ca va demisiona in timp util pentru ca in noiembrie sa fie si prezidentiale.

La congresele PSD, PNL si PC organizate atunci, Ponta a declarat ca formatiunea sa nu are ce discuta si negocia cu presedintele Traian Basescu, liderul social-democrat rupand de altfel scrisoarea de la seful statului in fata delegatilor la congres. 

FOTO: Ce i-a scris Traian Basescu lui Victor Ponta in prima scrisoare.

1

2

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO