Blaga: I-am spus lui Ponta ca asteptam sa-si asume plagiatul, furtul, si sa procedeze in consecinta

Vasile Blaga

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, dupa intrevederea cu premierul Victor Ponta, desfasurata la Senat, ca i-a solicitat acestuia sa-si asume "plagiatul, furtul", si sa procedeze in consecinta, el precizand ca nu a primit niciun raspuns.

"I-am spus ca asteptam - si a fost si decizia Conventiei Nationale - sa-si asume pur si simplu plagiatul, furtul respectiv, si sa procedeze in consecinta, asa cum i-am cerut. Nu am primit niciun raspuns, timpul a fost foare scurt, noi suntem in opozitie, dansul este la putere", a spus Blaga.

Blaga declara, sambata, la Conventia Nationala a PDL, ca democrat-liberalii ii cer demisia premierului Victor Ponta, invocand situatia plagiatului care ar fi fost comis de acesta.

Ponta, dupa intrevederea cu Blaga: Nu mai sunt copil nici macar in politica

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, dupa intrevederea cu presedintele PDL, Vasile Blaga, desfasurata la Senat, ca nu i-a reprosat acestuia afirmatia la adresa sa, el aratand ca nu mai este copil nici macar in politica.

Citește și
Miting PDL
PDL organizeaza un miting anti-USL, joi, la ora 18.00, in Piata Revolutiei. Vezi replica lui Ponta
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Intrebat daca i-a reprosat lui Vasile Blaga declaratia la adresa sa, Ponta a raspuns: "Nu, nu i-am reprosat-o ca nu am auzit-o. Daca va uitati putin la parul meu care se albeste in ultimele 50 de zile - as vrea, dar nu mai sunt copil nici macar in politica".

Blaga: Nici macar Ponta nu poate vorbi de o decizie politica a CC in cazul Legii electorale

Presedintele PDL, Vasile Blaga a declarat, luni, dupa intrevederea cu premierul Victor Ponta, desfasurata la Senat, ca nimeni nu poate vorbi, nici macar prim-ministrul, despre o decizie politica a Curtii in cazul Legii electorale, in situatia in care votul judecatorilor a fost unanim.

"Si in ce priveste Legea alegerilor, nimeni, nici macar Victor Ponta, nu poate vorbi aici de o decizie politica din moment ce a fost luata cu 9 la 0. asta a fost declaratia Curtii, toti judecatorii au fost de acord ca legea fost neconstitutionala in integralitate", a spus Blaga.

El a precizat ca, in discutia cu Ponta, a reiterat cererea PDL de a nu mai ataca institutile statului si de a nu incerca acapararea acestora bucata cu bucata. "Am explicat ca nu poti sa ataci Curtea atunci cand deciziile nu-ti convin pentru ca noi nu am atacat Curtea atunci cand a dat decizii favorabile USL, si va aduc aminte de reducerea pensiilor sau de comasarea alegerilor", a spus Ponta.

El a precizat ca i-a transmis lui Ponta ca PDL nu a facut niciun demers pentru a ataca o decizie de guvernare si ca asteapta masuri economice reale din partea Guvernului pentru ca economia este in deriva.

Blaga a mai spus, raspunzand unei intrebari, ca Ponta nu a ridicat problema suspendarii sefului statului in cadrul discutiei.

Ponta: Am discutat cu Blaga despre legea electorala, suntem intr-un vid

"Sigur ca am discutat un pic despre ce facem, deoarece acum suntem intr-un vid cu legea electorala si asteptam toti de la Curte sa ne spuna ce facem – mai facem alegeri, cum mai facem acele alegeri. Sigur ca il intereseaza si pe domnul Blaga, pentru ca totusi conduce un partid", a spus Ponta.

El a precizat ca nu stie de ce a respins Curtea Constitutionala textul legsilativ privind votul uninominal.

Intrebat daca Blaga s-a aratat deschis spre colaborare, Ponta a raspuns: "Intotdeauna a fost un om care, dincolo ca suntem adversari politici, intelege ca si intre adversarii politici poate sa existe respect si pot sa existe lucruri care sunt in interesul public si in interesul national, nu neaparat intr-un interes de partid".

Ponta a spus ca nu a stabilit nimic cu Vasile Blaga si ca l-a informat pe acesta in calitate de presedinte al principalului partid de opozitie - PDL - asupra a ceea ce doreste sa prezinte marti in Parlament, respectiv informarea referitoare la deciziile din cadrul Consiliul European.

"Eu sunt un altfel de premier si m-am plans cat eram in opozitie ca Guvernul sfida Parlamentul, ca nu respecta nicio regula de dialog. Eu vreau sa am dialog, am vrut sa am si cu presedintele si o sa incerc si in continuare sa am cu presedintele Basescu. Vreau sa am dialog cu grupurile parlamentare care ma sustin, dar si cu cele care sunt in opozitie. Trebuie sa revenim la o normalitate. Razboiul acesta cu care distrugem toata tara este impotriva Romaniei", a spus Ponta.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Ponta:
Ponta:"Propunerea de demisie a mea si a presedintelui a fost serioasa.Suntem intr-un blocaj politic"

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca propunerea privind demisia sa si a presedintelui Traian Basescu a fost una serioasa, el precizand ca prin aceasta a oferit o solutie de iesire din blocajul politic.

PDL organizeaza un miting anti-USL, joi, la ora 18.00, in Piata Revolutiei. Vezi replica lui Ponta
PDL organizeaza un miting anti-USL, joi, la ora 18.00, in Piata Revolutiei. Vezi replica lui Ponta

PDL va organiza o manifestatie joi, la ora 18.00, in Piata Revolutiei, la care doreste sa participe cat mai multe organizatii nonguvernamentale si cetateni care doresc sa impiedice anexarea institutiilor statului de catre USL,.

Cezar Preda califica drept
Cezar Preda califica drept "fantasmagorie" propunerea privind demisia premierului si a presedintelui

Prim-vicepresedintele PDL Cezar Preda a declara ca este "o fantasmagorie" propunerea lui Victor Ponta ca premierul si presedintele sa demisioneze pentru declansarea anticipatelor.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.