Băsescu: Dragnea şi Dăncilă, printr-un mimetism specific maimuţelor, cred că fac ce au făcut americanii

traian basescu

Fostul președinte al României Traian Băsescu a criticat în termeni duri scandalul provocat de declarațiile premierului Viorica Dăncilă, referitoare la mutarea ambasadei române din Tel Aviv în Ierusalim.

În opinia fostului șef de stat, ”Dăncilă a recitat instrucţiunile primite de la Dragnea, fără a înţelege efectul propriului discurs”.

Băsescu mai subliniază faptul că declarațiile premierului României au aruncat ”pe Apa Sâmbetei 50 de ani de politică externă românească în Orientul Mijlociu”.

Fostul președinte al României atrage atenția că primul semnal politic extrem de puternic este anularea vizitei de stat a Regelui Abdullah al Regatului Haşemit al Iordaniei în România, ”în condiţiile în care Regele Abdullah este cel mai echilibrat şi respectat şef de stat al lumii arabe, este cel mai bun partener al SUA în lumea arabă şi un mare prieten al României”.

Mesajul complet al lui Traian Băsescu:

Citește și
CTP
Care este miza declarațiilor premierului Dăncilă despre Israel. CTP: ”Este o prostie”
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Dăncilizarea politicii externe. Mizând pe faptul că e proastă, lobişti americani au invitat-o pe Dăncilă la un eveniment de comemorare al Holocaustului.

Crezând că e ocazia vieţii ei de a se manifesta pe pământ american, Dăncilă a recitat instrucţiunile primite de la Dragnea fără a înţelege efectul propriului discurs. A promis orice a crezut Dragnea că poate să-i impresiona pozitiv audienţa în folos propriu, nesocotind grav poziţia unitară şi solidară a Uniunii Europene, dar şi politica externă echilibrată a României în Orientul Mijlociu. Anunţul precum că Guvernul României va muta Ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim a stârnit entuziasmul sălii dar a aruncat pe Apa Sâmbetei 50 de ani de politică externă românească în Orientul Mijlociu.

Implicaţiile anunţului sunt grave pentru că schimbă radical politica externă a României în Orientul Mijlociu şi ne singularizează în interiorul Uniunii Europene prin nerespectarea rezoluţiilor Consiliului de Securitate al ONU.

Dragnea şi Dăncilă printr-un mimetism specific maimuţelor, cred că pot face şi ei ceea ce au făcut americanii. Eu nu zic că n-o pot face, o pot face, dar cu costuri extraordinare de credibilitate a României. SUA poate ţine la respect lumea arabă prin forţa economică şi militară, pe când România a pierdut respectul şi încrederea lumii arabe.

După ce a văzut efectele discursului, Dăncilă şi-a adus aminte că titularul politicii externe este Preşedintele României iar o ambasadă se poate înfiinţa numai prin decret prezidenţial. Primul semnal politic extrem de puternic este anularea vizitei de stat a Regelui Abdullah al Regatului Haşemit al Iordaniei în România, în condiţiile în care Regele Abdullah este cel mai echilibrat şi respectat şef de stat al lumii arabe, este cel mai bun partener al SUA în lumea arabă şi un mare prieten al României. Dragnea şi Dăncilă au nesocotit interesele României din slugărnicie şi pentru un zâmbet primit peste ocean şi acest lucru îl spun eu, un politician care susţine, respectă, admiră şi iubeşte Israelul şi poporul său.

De azi, politica externă a României este dăncilizată şi riscă să devină nesemnificativă, pentru că se face în interesul strict al lui Dragnea şi nu în interesul ţării. Mare ticăloşie.” - a scris Traian Băsescu pe Facebook.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Turcia, îngrijorată în legătură cu discursurile privind relocarea ambasadelor la Ierusalim
Turcia, îngrijorată în legătură cu discursurile privind relocarea ambasadelor la Ierusalim

Turcia şi-a exprimat luni îngrijorarea în legătură cu discursurile unor lideri de ţară despre relocarea la Ierusalim a ambasadelor lor din Israel rostite duminică la reuniunea AIPAC de la Washington.

Care este miza declarațiilor premierului Dăncilă despre Israel. CTP: ”Este o prostie”
Care este miza declarațiilor premierului Dăncilă despre Israel. CTP: ”Este o prostie”

Gazetarul Cristian Tudor Popescu este de părere că în spatele controversatelor declarații ale premierului Viorica Dăncilă despre mutarea ambasadei române din Tel Aviv se află o miză legată de ”legile antijustiție” anunțate de PSD.

CTP, despre declarațiile lui Dăncilă: ”O colecție de fracturi logice, mergând până la grotesc”
CTP, despre declarațiile lui Dăncilă: ”O colecție de fracturi logice, mergând până la grotesc”

Gazetarul Cristian Tudor Popescu este de părere că declarațiile premierului Viorica Dăncilă pe tema mutării ambasadei României din Tel Aviv în Ierusalim reprezintă ”o colecție de fracturi logice deschise, mergând până la grotesc”.

Regele Iordaniei şi-a anulat vizita în România din cauza premierului Dăncilă
Regele Iordaniei şi-a anulat vizita în România din cauza premierului Dăncilă

Incident diplomatic neobișnuit între România și Iordania. Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei și-a anulat vizita de luni în țara noastră, ca reacție la declarația Vioricăi Dăncilă.

Dăncilă,
Dăncilă, "dezamăgită" de Iohannis. Mutarea ambasadei din Israel, "o opinie personală"

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, duminică seară, că atunci când a vorbit despre mutarea ambasadei României în Israel la Ierusalim, a menţionat că acest lucru se poate întâmpla doar după parcurgerea tuturor etapelor prevăzute de Constituţie.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.