Lista oficială a candidaţilor PSD la alegerile europarlamentare din 2019


Ultimul update: Luni 25 Martie 2019 16:03
Data publicarii: Luni 25 Martie 2019 08:34
Categorie: Stiri Politice
sigla PSD

Social-democrații au validat, luni, lista candidaților la alegerile europarlamentare din 2019.

Conform anunţului făcut deja de Liviu Dragnea şi listei vehiculate deja pe surse, primul loc al listei PSD pentru Parlamentul European va fi ocupat de către Rovana Plumb.

Lista citită luni de Liviu Dragnea:

1. Rovana Plumb
2. Carmen Avram
3. Claudiu Manda
4. Chris Terhes
5. Dan Nica
6. Maria Grapini
7. Tudor Ciuhodaru
8. Dragos Benea
9. Victor Negrescu
10. Andi Cristea
11. Natalia Intotero
12. Gabriela Zoană
13.Bianca Gavriliță
14. Emilian Pavel
15. Doina Pană

Rovana Plumb ar trebui să fie locomotiva partidului, așa au socotit social-democrații, în contrapondere cu decizia liberalilor, care au deschis lista cu un realizator TV. Pe locul 2 la PSD se află tot un realizator TV, Carmen Avram, care nu a venit luni la ședința de partid.

Pe lista PSD se mai găsește Claudiu Manda, președinte al comisiei parlamentare de control a SRI, un apropiat al actualei conduceri, dar și fostul ministru Victor Negrescu și alți parlamentari care au obținut susținerea partidului pentru un mandat la Bruxelles.

Listele vor fi depuse marţi la Biroul Electoral Central. Dragnea a explicat prezenţa pe liste a unor persoane din afara PSD, spunând despre Carmen Avram că apără principiul dreptăţii şi că face parte dintr-o echipă de jurnalişti care a rezistat unor presiuni foarte mari, despre Chris Terhes că a avut poziţii asumate când alţii tăceau, iar despre Maria Grapini că este apreciată în PSD pentru poziţiile pe care le-a avut în Parlamentul European.

Dragnea a precizat că fiecare dintre cei de pe liste a fost votat în CEx, explicând că a fost un vot uninominal. Întrebat în legătură cu faptul că pe liste se află şi persoane din afara PSD, Dragnea a susţinut că "nu a fost nicio ezitare din partea colegilor".

"Carmen Avram este o doamnă care apără foarte mult principiul dreptăţii, a militat mereu împotriva abuzurilor, face parte dintr-o echipă de reporteri care nu a cedat la nişte presiuni incredibile, este un patriot şi un om şi care a sprijinit mereu principiile pe care le apără şi PSD. Chris Terheş este un om care în multe momente importante, când alţii tăceau, a avut poziţii publice asumate, a militat şi a susţinut constant lupta împotriva abuzurilor. Maria Grapini este un europarlmentar pe care eu il apreciez şi tot partidul o apreciaz pent poziţiile pe care le-a avut în Parlamentul European.” - a spus liderul PSD.

Termenul limită de depunere a candidaturilor pentru alegerile europarlamentare din 26 mai este 28 martie, ora 24:00.

Odată cu plecarea din Guvern a unor miniștri la Bruxelles, social-democrații pregătesc și o remaniere.

Natalia Intotero sunt miniștrii care au urma să plece ca europarlamentari, astfel că ar trebui înlocuiți cu alte nume. Potrivit unor surse din PSD, cu această ocazie social-democrații s-ar pregăti să îl schimbe din funcție și pe ministrul Justiției Tudorel Toader. 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO