Basescu: "Aia e semnatura mea, frate! Ce atata problema cu ea? E frumoasa, cu multi doi"
Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, la Bruxelles, comentand faptul ca a gresit data cand a semnat Tratatul de guvernanta fiscala, ca aceasta nu este o problema, pentru ca nu va fi contestata de UE.
"Aia e semnatura mea, frate! Ce atata problema cu semnatura, ca nu o contesta nimeni la UE?", a spus, razand, Basescu.
Potrivit presedintelui, este "foarte frumos" modul in care a semnat documentul - 02.02.2012 - pentru ca "sunt foarte multi doi". "E foarte frumos cum am scris data, ca sunt multi doi", a spus presedintele, razand.
Alegeri 2024
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
07:13
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora: Cum poți vedea cea mai apropiată secție de votare
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
Presedintele Traian Basescu a scris gresit data cand a semnat, vineri, la Bruxelles, textul pactului fiscal european, el trecand luna a doua in loc de a treia. Presedintele a semnat documentul, alaturi de liderii celorlalte 24 de state care au agreat documentul.
Din imaginile transmise din sala in care a fost semnat documentul rezulta ca presedintele Basescu a scris, dupa semnatura, "02.02.2012".
Un numar de 25 state ale Uniunii Europene (UE), inclusiv Romania, dar fara Marea Britanie si Cehia, au semnat, vineri, pactul fiscal european, care prevede in principal reglementari fiscale pentru echilibrarea bugetelor si coordonarea politicii economice la nivel european.
Marea Britanie a decis sa nu adopte pactul, intrucat nu a obtinut o serie de concesii pentru sectorul financiar. De asemenea, Cehia a anuntat ca nu va semna vineri pactul fiscal, intrucat nu considera ca acesta aduce imbunatatiri substantiale fata de reglementarile existente.
Cehia nu exclude insa posibilitatea de a se alatura la o data ulteriora, a declarat premierul Petr Necas.
Pactul fiscal european va presupune un angajament din partea statelor participante la o guvernanta fiscala solida, introducerea unor prevederi de echilibrare a bugetului in Constitutie, consolidarea reglementarilor privind procedura de deficit excesiv prin automatizarea sanctiunilor si transmiterea proiectelor de buget Comisiei Europene spre verificare.