Victor Ponta e nemultumit ca premierul Ungureanu nu a fost prezent la Bruxelles, alaturi de Basescu

Ultima actualizare: 16-07-2012 13:37
Victor Ponta

Presedintele PSD Victor Ponta este de parere ca Romania ar fi fost mai bine reprezentata cu ocazia semnarii tratatului de guvernanta fiscala, daca ar fi fost prezent si Primul-Ministru la Consiliul European.

Liderul social-democrat i-a trimis o scrisoare deschisa premierului Mihai Razvan Ungureanu, prin care "isi exprima regretul ca acesta nu a reprezentat Romania la Consiliul European din perioada 1-2 martie". Victor Ponta anunta, totodata, demararea de catre USL a unei serii de initiative legislative, pentru a clarifica rolurile presedintelui, respectiv premierului, in ceea ce priveste semnarea de catre acestia, in numele Romaniei, a tratatelor internationale.

Constat cu dezamagire absenta dvs, ca Prim-Ministru al Romaniei, de la Consiliul European de la Bruxelles din aceste zile, eveniment la care participa doar presedintele Traian Basescu. Consider ca Romania ar fi fost mai bine reprezentata la acest nivel, precum si cu ocazia semnarii acestui tratat interguvernamental, daca ar fi fost prezent si Primul-Ministru in functie.

M-am consultat in cadrul USL, atat cu presedintele Crin Antonescu, cat si cu alti colegi, si am convenit sa sustinem, in perioada urmatoare, un set de propuneri de modificari legislative si constitutionale, astfel incat sa se elimine confuzia cu privire la modul in care Romania este reprezentata la nivel international”, sustine Victor Ponta, in scrisorea catre Mihai Razvan Ungureanu.

Clarificarile pe care liderii USL le vor propune in perioada urmatoarea, in ceea ce priveste reprezentarea Romaniei la nivel international, cuprind, conform presedintelui PSD, urmatorii pasi:

1. initierea unui proiect de modificare a legii 590/2003 privind tratatele, pentru a clarifica rolul Presedintelui si, respectiv, al Premierului in ceea ce priveste semnarea tratatelor in numele Romaniei;

2. clarificarea cadrului legal cu privire la cum vor participa, in numele Romaniei, la Consilii europene sau alte reuniuni externe, Presedintele si, respectiv, Premierul, astfel incat sa nu existe suprapuneri de roluri;

3. interzicerea, pentru viitorii presedinti ai Romaniei, in virtutea neutralitatii stabilite de Constitutie, a participarii la sedinte politice ale grupurilor politice sau ale partidelor politice, atat pe plan intern, cat si in strainatate.

Gafa presedintelui Basescu, la semnarea tratatului de uniune fiscala

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO