Orice incident semnalat la referendum ajunge rapid intr-un centru creat special
Campania electorala dinaintea referendumului a luat sfarsit. De sambata dimineata, legea interzice sondajele, publicitatea si indemnurile care pot influenta optiunea cetatenilor.
Duminica dimineata se deschid urnele de vot. Pentru ca toti cei implicati sustin importanta unui scrutin corect, primarii, prefectii, si presedintii sectiilor au avut o misiune grea: sa preia si sa transporte buletinele, stampilele si urnele, ca sa nu ramana loc de vreo suspiciune.
Edilii din Timis au plecat de acasa cu noaptea in cap, ca sa ia in custodie buletinele de vot de la Prefectura. Dupa 3-4 ore de stat in soare, primarii si presedintii de sectii electorale si-au cam pierdut rabdarea.
Cu cat comuna a fost mai la inceputul listei, cu atat s-au primit mai repede sacii sau pungile cu buletine de vot. Primarii i-au luat la spinare si au purces spre casa. La sediu, au pus totul sub sigiliu si lacat.
Si in Capitala, in cele peste 1.200 de centre de vot, toate cabinele si urnele sunt instalate de cateva ore. Au fost pusi in dispozitiv peste 1.500 de jandarmi si peste 2.000 de politisti care vor ramane si peste noapte sa pazeasca sectiile.
Sambata au fost primite in sectii stampilele si buletinele de vot. Prin sondaj, au fost numarate de reprezentanti ai Prefecturii. Tot ei au verificat numarul de urne cerute si sigiliile acestora si s-au asigurat ca sunt expuse la vedere afisele MAI, ce avertizeaza asupra fraudei electorale. Orice incident semnalat va ajunge rapid intr-un centru creat special pentru referendum.
Pe monitoarele din centrul de comanda nu vor fi imagini din sectiile de vot, in schimb va fi atent monitorizat traficul pentru a fi prevenit turismul electoral. Pentru asta, vor fi supravegheate cele aproximativ 600 de filtre rutiere care vor fi in toata tara. Centrul va functiona 24 de ore pe zi pana dupa referendum.
Rezultatele de la Referendum 2012 le vei puteti afla pe www.stirileprotv.ro.