Traian Basescu: Niciodata in traditia votului nu s-a depasit ora 21. E element de suspiciune major

Ultima actualizare: 19-10-2012 10:37
Traian Basescu

Presedintele suspendat Traian Basescu a sustinut o declaratie de presa la sediul de campanie.

Presedintele suspendat Traian Basescu l-a acuzat, vineri, pe presedintele interimar Crin Antonescu de demagogie pentru ca acum lauda binefacerile referendumului de duminica, insa se opune respectarii referendumului validat din noiembrie 2009 privind Parlamentul unicameral cu 300 de alesi.

"As face o referire la demagogia exprimata de presedintele interimar. Am vazut acum cateva minute cum lauda binefacerile si importanta referendumului. Nu l-am auzit pe senatorul Crin Antonescu vorbind niciodata de nevoia de a respecta un referendum validat, acela prin care romanii au cerut reducerea numarului de parlamentari la 300 si Parlament unicameral. Acum, dintr-odata, pentru domnul Crin Antonescu acest referendum a devenit cheia de bolta, chintesenta democratiei, dar domnul Antonescu este printre cei care se opun respectarii referendumului din noiembrie 2009, prin care romanii au stabilit Parlament unicameral si 300 de parlamentari", a afirmat Basescu, vineri seara, intr-o declaratie de presa la sediul de campanie.

"Cand este responsabil, cand este credibil domnul Antonescu?", a intrebat Basescu retoric.

El a mai aratat ca acum presedintele interimar "a devenit dintr-odata extrem de interesat de democratie la un referendum care este rezultat al unei lovituri de stat" si prin care USL doreste sa legalizeze decapitarea conducerii statului din 3-6 iulie.

Sinteza declaratiilor

- "Inceperea Jocurilor Olimpice trebuie sa insemne si pace si corectitudine. Poate din acest lucru, din adevarurile olimpismului vor invata si toti cei care au fost incorecti cu statul roman, au executat o lovitura de stat care intre 3-6 iulie a dus la decapitarea unor institutii fundamentale ale statului roman: avocatul poporului, presedintele Romaniei, presedintii Senatului si Camerei. Poate ca spiritul olimpic ii va face pe acesti politicieni care au lovit in interesele statului roman sa se opreasca, sa se opreasca din tentativa de fraudare a referendumului".

- "Au emis actul normativ prin care au modificat programul referendumului: Un program aberant. Niciodata in traditia votului in Romania nu s-a depasit ora 21. E un element de suspiciune major. Neavand niciun reprezentant in sectiile de votare, suspiciunea de fraudare a votului exista. Doar un comportament exemplar al tuturor comisiilor ar putea da alta indicatie. Listele suplimentare nu apar evidentiate separat in procesele verbale. Face imposibil de detectat votul multiplu. Guvernul a organizat sectii de votare in restaurante. E nepermis. Numarul stampilelor din sectiile de votare, nu sunt personalizate in sectiile de votare. Din pacate, formularul proceselor verbale nu are rubrica in care sa se faca mentiuni despre starea sigiliilor la deschiderea urnelor. Orice incident este posibil. Am constatat ca este diminuata si capacitatea de contestare. Au fost desfiintate toate birourile centrale, orasenesti. Sunt numai cele la nivel judetean. Devine greu de contestat."

- " Romania a avut deja pierderi enorme. In calitate de presedinte ales, le cer romanilor sa nu fie partasi la o grava ilegalitate, sa inteleaga ca astazi au vazut decapitarea statului roman. Ii rog pe romani sa nu participe la acest referendum in spatele caruia niste politicieni iresponsabili incearca sa ascunda lovitura de stat"

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO