Antonescu numeste Washington Post si Le Monde "publicatii contaminate": "A fost o lovitura de stat?"

Dată publicare: 17-07-2012 16:27
Dată actualizare: 29-10-2012 11:06


Crin Antonescu Cotroceni

Presedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat ca Romania a suferit "prejudicii de imagine uriase" in ultima perioada, sustinand ca a existat "o contaminare" intre publicatii internationale precum Le Monde sau Washington Post.

Antonescu a fost intrebat ce prejudicii de imagine estimeaza ca a suferit Romania in ultima perioada, pe fondul suspendarii din functie a presedintelui Traian Basescu.

"A suferit prejudicii uriase de imagine. (...) Acei oameni care din interiorul Romaniei au generat, au alimentat sau au intretinut aceasta campanie lipsita de orice fundament, dupa parerea mea din punct de vedere moral sunt criminali, pentru ca tara asta si-a castigat foarte greu, si cu sacrificii statutul ei de tara civilizata, de tara europeana, de tara credibila", a sustinut Antonescu.

El a precizat de asemenea ca a existat "o contaminare" intre publicatii internationale, care nu au tinut cont de realitatile din Romania.

"Suferim foarte mult si vom suferi si pe o anumita durata, pentru ca in momentul in care se intra intr-un circuit mediatic, se petrece aceasta contaminare, nimeni nu mai sta sa vada de fapt de unde a inceput. A fost o lovitura de stat in Romania, s-a incalcat statul de drept in Romania? Au fost tancuri si militari in strada? Nu. Dar de fapt ce s-a intamplat in Romania? De fapt, nimic in sensul acesta. (...) Se alimenteaza Le Monde cu ce scrie Frankfurter Allgemeine Zeitung si Washington Post cu amandoua. Am dat trei nume mari, din presa mondiala si impactul lor cand vorbim de imaginea Romaniei este urias", a mai declarat presedintele interimar la Radio Romania Actualitati.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO