ANI: Deputat si administrator, Remus Cernea a fost in incompatibilitate
Agentia Nationala de Integritate a constatat ca deputatul Remus Cernea a fost in incompatibilitate, intrucat a detinut simultan si functia de administrator al unei firme.
Potrivit Agentiei Nationale de Integritate (ANI), Remus-Florinel Cernea a fost in incompatibilitate in perioada 20 decembrie 2012 - 20 septembrie 2013, cand a detinut, simultan, calitatea de deputat si functia de administrator al SC Sed Nove SRL.
Astfel, Remus Cernea a incalcat dispozitiile articolului 82, alineatul 1, litera a) din Legea 161/2003, potrivit carora calitatea de deputat este incompatibila cu functia de administrator la societatile comerciale, arata joi ANI, intr-un comunicat de presa.
Alegeri 2024
10:11
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
10:04
De ce relațiile României cu Ucraina și Rep. Moldova s-ar putea înrăutăți după alegeri. Semnalul de alarmă tras de Politico
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
Potrivit sursei citate, deputatul Remus Cernea a fost informat despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum si drepturile de a fi asistat sau reprezentat de un avocat si de a prezenta date sau informatii, acesta depunand la dosarul de evaluare un punct de vedere in exercitarea dreptului la aparare.
Potrivit prevederilor legale, fapta persoanei cu privire la care s-a constatat incalcarea obligatiilor legale privind starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit reglementarii aplicabile demnitatii, functiei sau activitatii respective. Persoana fata de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica pe o perioada de trei ani de la data eliberarii, destituirii din functia ori demnitatea publica respectiva sau a incetarii de drept a mandatului.
Daca persoana a ocupat o functie eligibila, nu mai poate ocupa aceeasi functie pe o perioada de trei ani de la incetarea mandatului.