Ponta: Cernea l-a adus in Parlament pe legionarul de mucava Neamtu, nu am decat sa ma supar pe mine


Ultimul update: Sambata 21 Septembrie 2013 07:13
Data publicarii: Miercuri 18 Septembrie 2013 07:50
Categorie: Stiri Politice

Victor Ponta a declarat, marti, dupa sedinta de plen in care a fost intrerupt de Mihail Neamtu in timp ce prezenta Acordul cu FMI, ca acesta este "un legionar de mucava si un personaj comic si ridicol", care a fost adus in Parlament de Remus Cernea.

"Dar sa stiti, pe de alta parte, si aici e proverbul cu «Ce-si face omul cu mana lui...» ca stiu ca pe asta, micul legionar, l-a adus Remus Cernea. Pe Remus Cernea eu l-am facut si consilier si parlamentar, asa incat nu am voie sa ma supar decat eventual pe mine. Dar tot e bine ca Remus Cernea este in Parlament, pentru ca, iata, exista si acest punct de vedere usor extremist reprezentat in Parlamentul Romaniei. Pana la urma, democratie inseamna sa ai structuri in care sa fie reprezentata toata lumea. Domnul Neamtu nu e in Parlament, pentru ca nu cred ca vreun om normal l-ar vota", a spus Ponta.

Premierul a spus ca Mihail Neamtu este "un legionar de mucava".

"E un personaj comic Neamtu, sau ridicol sincer. E un legionar din asta, de mucava. Sa fie sanatos! Daca nu a putut sa intre in Parlament prin vot, a intra si el asa", a comentat Ponta.

Cernea: N-am legatura cu incidentul din Parlament, responsabilitatea e a celor care l-au comis

Deputatul Remus Cernea a declarat ca nu are nicio legatura cu incidentul din Parlament de marti in care doua persoane neautorizate au intrat in plen si au perturbat lucrarile, el precizand ca responsabilitatea pentru actul respectiv revine exclusiv celor care l-au comis.

"Astazi, in Parlament a avut loc un incident. Doua persoane neautorizate au intrat in plen si au perturbat lucrarile acestuia. Desi am fost acuzat ca as fi avut vreo implicare, nu am nicio legatura cu acest incident si nu am stiut nimic despre ceea ce pregateau respectivele persoane. Eu doar am facilitat accesul pentru cinci persoane care mi-au spus ca doresc sa asiste de la balcoane la lucrarile din plen. Este un drept al fiecarui cetatean de a asista la sedintele Parlamentului, drept care trebuie respectat iar eu am intentionat doar sa facilitez exercitarea acestui drept", sustine Cernea, intr-un comunicat.

Potrivit lui Cernea, Parlamentul este institutia fundamentala a democratiei din Romania, "iar prestanta acestuia trebuie aparata si respectata".

"Nu sunt de acord cu gestul celor doua persoane. Orice motivatii ar fi avut, orice cauza ar fi sustinut, exista valori democratice si principii mai mari care trebuie sa prevaleze. Consider ca responsabilitatea pentru actul respectiv revine exclusiv celor care l-au comis. Buna mea credinta a fost folosita intr-un mod incorect, care afecteaza principii si valori pe care le apar. Parlamentul trebuie ferit de astfel de situatii, altfel se deschide calea pentru afectarea grava a lucrarilor acestei institutii. Aceste precizari pe care simt nevoia sa le fac privesc, asadar, o problema pur principiala", sustine Cernea.

Discursul premierului Victor Ponta din Parlament pe tema scrisorii FMI a fost intrerupt de presedintele Partidului Noua Republica, Mihail Neamtu, care i-a dat un saculet cu bani, despre care a afirmat ca reprezinta "30 de arginti, pretul tradarii pentru Rotia Montana", si l-a acuzat de tradare.

"Ponta tradatorul-salvati tricolorul!", a strigat Neamtu de langa Ponta, aflat la tribuna Parlamentului, dupa care a parasit sala.

VIDEO PROTVPLUS.RO