Amenzi de pana la 50.000 de lei si dosare penale pentru nerespectarea concentratiei dezinfectantilor. Anuntul facut de Guvern
Guvernul a inasprit pedepsele pentru nerespectarea concentratiei substantei active din biocide printr-o Hotarare adoptata miercuri. Astfel, fapta va fi sanctionata cu amenzi intre 35.000 si 50.000 de lei sau dosare penale.
HG privind biocidele: Amenzi de 35.000 - 50.000 lei la nerespectarea concentratiei; in unele cazuri e sesizat parchetul
Pe langa contraventiile stipulate de legislatia in vigoare, va constitui contraventie si nerespectarea declaratiei pe proprie raspundere in ceea ce priveste continutul si concentratia substantei active, a anuntat Dan Suciu, purtatorul de cuvant al Guvernului, intr-o conferinta de presa.
Alegeri 2024
11:53
Diana Şoşoacă a făcut o filmare în cabina de vot. Și-a adăugat numele cu pixul pe buletinele de vot și a pus ștampila
11:34
Traian Băsescu: Îi rog pe români să vină la vot şi să opteze pentru ce vor în continuare. În turul I este de fapt finala
11:23
Cristian Diaconescu: Este un moment crucial prin care vom trece ca ţară. Avem nevoie de oameni profesionişti să ne reprezinte
11:22
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A treia zi de alegeri în diaspora. Număr semnificativ mai mic de voturi față de 2019
Aceasta contraventie va fi sanctionata cu amenda cuprinsa intre 35.000 lei si 50.000 de lei, anunta Guvernul. De asemenea, actul normativ adoptat miercuri prevede posibilitatea antrenarii raspunderii penale a faptuitorului in cazul in care se intrunesc conditiile legale.
Astfel, daca personalul din autoritatile responsabile cu efectuarea controalelor oficiale in domeniul introducerii pe piata si utilizarii biocidelor apreciaza ca faptele care constituie contraventii au fost savarsite in conditii care sa atraga raspunderea penala sesizeaza organul de urmarire penala competent.
HG adoptata miercuri modifica si completeaza Hotararea nr. 617 din 23 iulie 2014 privind stabilirea cadrului institutional si a unor masuri pentru punerea in aplicare a Regulamentului (UE) nr. 528/2012 al Parlamentului European si al Consiliului din 22 mai 2012 privind punerea la dispozitie pe piata si utilizarea produselor biocide.
Potrivit acestei Hotarari aflate in vigoare, autoritati responsabile de efectuarea controalelor oficiale sunt: Ministerul Sanatatii prin directiile de sanatate publica; Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice prin Garda Nationala de Mediu; Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor prin directiile sanitar-veterinare si pentru siguranta alimentelor judetene, respectiv a municipiului Bucuresti.