Alesii nostri lucreaza un sfert din an, dar cheltuiesc tot timpul

08-09-2011 23:19

In iunie, de exemplu, cand au stat in concediu, deputatii au cheltuit peste 1,5 milioane de euro din bugetul de stat. Joi, de sarbatoarea Sfintei Marii, si-au luat liber, iar prima lor saptamana de lucru s-a redus la doua zile.

Daca ar lucra in mediul privat, alesilor sigur le-ar fi foarte greu sa se obisnuiasca cu ritmul infernal.

Dupa un calcul simplu in care am numarat zilele in care au avut de lucru in sedinte de plen sau in comisii reiese ca cel mai mult deputatii au muncit in luna martie. 19 zile.

Fara activitatea din teritoriu si tinand mereu cont de sarbatorile legale, parlamentarii au bifat cel mult 148 de zile din cele 365. La inceputul lui 2011, dar si in iulie si august, si-au anuntat prezenta la serviciu doar de cateva ori.

Luni, 5 septembrie, au revenit dupa doua luni de binemeritata odihna.

Chiar si cu deputatii departe de Bucuresti, legislativul costa scump. Insumand cifrele minimale, in luna iunie, pentru cei 331 de deputatii s-au cheltuit de la buget peste 1,5 milioane de euro.

Parlamentarul cu cea mai mica indemnizatie primeste 4.283 de lei, diurnele ca deputatii sa vina la Bucuresti si sa mearga prin colegiu s-au ridicat la peste 700.000 de lei, iar costurile pentru transport si cazare au fost consistente.

In orice caz, in decembrie, cand se va trage linie, sumele vor fi mari mari decat in 2010, pentru ca alesilor le-a fost majorata lefa cu 15% de la 1 ianuarie.

Tags: parlamentari,


VIDEO PROTVPLUS.RO